IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2015, 10:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fiş ayıbı tacize vardı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Davacı genç kadın, 2011 yılında, esenler’de kaldığı bir otelde, erkek arkadaşıyla birlikteydi. Bir süre sonra, KİHBİ kayıtlarında, otelde iki kişiyle birlikte kaldığı bilgisinin olduğunu öğrendi. 2012 yılında, Emniyet’ten kayıtların silinmesini istedi. Başvurusu reddedilince, Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde, kayıtların silinmesi ve 5 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı. Dava, 2014’te, kadının zaferiyle sonuçlandı. Danıştay 10. Daire Başkanlığı ise Emniyet’in işlemini hukuka uygun buldu. Bozma kararındaki şu ifadeler dikkat çekti: “Davacının, iki kişiyle otelde kaldığına ilişkin bilginin, tüm kamuoyunun öğrenebileceği şekilde basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden afişe edildiğine yönelik bir iddia bulunmamaktadır. Kayıtların toplumun bilgisine sulunmadığı anlaşıldığından, tazminat ödenecek şartlar oluşmamıştır.” Örnek karar Direnme kararı veren mahkeme heyeti, kaydın silinmesi gerektiği sonucuna vardı. Davacının özel bilgilerinin başka kişilerin eline geçme konusunda yaşadığı kaygı ve üzüntü ile idarenin olaydaki ağır hizmet kusurunu dikkate alarak, 5 bin TL tazminatın ödenmesine karar verdi.



KİHBİ’nin her isteyen kamu görevlisi ve kurumunun erişimine açık olmaması gerektiği vurgulanan kararda, şu tespit yapıldı: “Kayıtların gizli korunmaması, davacıya ve başkalarına bilgi aktaracak kişiler tarafından görülmesi, sistemin gizli olmadığını ve sorumsuz kişilerin müdahalesine açık olduğunu gösteriyor. İdare, gizli bilgileri korumak konusunda gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Özel hayatın gizliliği ihlal edilmiştir. Bilgilerin, sistemde yer almaya devam etmesi, her an özel yeni bir ihlal sonucunu doğurabilir. Sisteme suç ve suçlu ile mücadele için erişim dışında üçüncü kişilerin erişim imkânının olduğu anlaşılmıştır.”


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayıbı, fiş, tacize, vardı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin YouTube ayıbı Ocean Ağ, Network ve Networking 2 27 Mayıs 2008 18:41