IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2015, 10:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail’in sınır dışı ettiği Türk vatandaşlar yurda döndü




srail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Türk vatandaşların sınır dışı edilmesi kararının alınması üzerine, İsrail makamlarınca sorguya alınan Star gazetesinden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber’den Özden Ayvaz ve Hüsayin Günay, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ile aktivistler Dürdane Özdal, Fatih Bolcan ve Sümeyra Bolcan hakkında, 10 yıl boyunca ülkeye girişlerine yasaklama getirildiği belirtildi.


Sınır dışı edilen Türk vatandaşlar, gece saatlerinde yurda döndü. Yurda dönen vatandaşları havalimanında MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve sendika üyeleri karşıladı. Coşkulu bir şekilde karşılanan Türk vatandaşlar, havalimanında bir basın açıklaması yaptı.

İFTAR İÇİN YOLA ÇIKMIŞLARDI
Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, Memur-Sen sponsorluğunda Kudüs’te gerçekleştirilen iftar programına katılmak üzere yola çıktıklarını ancak havalimanında uçaktan iner inmez İsrail güvenlik birimlerince gözaltına alındıklarını söyledi. Gözaltı süresince kötü muamele gördüklerini iddia eden Özdal, yapılanların hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını söyledi. Özdal, TRT ekibi hariç 7 kişi hakkındaki deport kararının da hiçbir gerekçesi bulunmadığını ifade etti.

Gazeteci Halime Kökçe de “Şu kadarını söyleyeceğim; biz bugün Filistinli kardeşlerimizi El Aksa’yı, El Fetih’i, El Halil’i, Ramallah’ı, Batı Şeria’yı görmeyi umuyorduk, göremedik. Ama işgalci İsrail’in gerçek yüzünü bir kez daha görmüş olduk” şeklinde konuştu.

Gazeteci Hasan Öztürk de iki ay önce ülkeye girişine izin veren İsrail’in bugün izin vermediğini söyledi. Halime Kökçe ile kendisinin pasaport kontrolünden 4 saat sonra havaalanı çıkışında gözaltına alındıklarını aktaran Öztürk, İsrail’in keyfi yani gayrimeşru bir devlet olduğunu savundu. Öztürk, gözaltına alınmalarının Türkiye’de gerçekleşen seçimlerle alakalı olduğunu iddia etti.

DEDELERİNİN İSMİNE KADAR SORULMUŞ
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise sorgu aşamasında kendilerine dedelerinin ismine varana kadar birçok soru sorulduğunu ileri sürdü. Uslu ayrıca hangi siyasi partiden olduklarının de sorulduğunu öne sürdü.

İsrail’den sınır dışı edilenleri karşılamak üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da İsrail’in tutumuna tepki gösterdi. Yalçın, “Türkiye ve bütün İslam ülkelerine düşen bir sorumluluk var bu saatten sonra. Türkiye kendi topraklarına İsrail’den gelmiş olan STK temsilcilerini, gazetecileri, iş adamlarını aynı muameleye tabi tutmalı ve buradan deport ederek gönderebilmelidir. İsrail ne kadar zulüm yaparsa yapsın Mescid-i Aksa özgürleşene kadar Türkiye’deki duyarlı insanlar olarak, Memur-Sen ailesi olarak Mavi Marmara ruhunu sonuna kadar yaşatacağız” diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dİŞİ, döndü, ettiği, sınır, tÜrk, vatandaşlar, İsrail’in, yurda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'nin sınır dışı ettiği Filistinli akademisyen Türkiye'de AngeL Haber Arşivi 1 08 Şubat 2015 11:18
Lübnan'dan ayrılan Türk bölüğü yurda döndü Estela Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 18:04
'Türk büyükelçisini sınır dışı ederiz' Feronia Haber Arşivi 2 17 Ocak 2010 14:26