IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2015, 09:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
RTÜK Üyeliği İçin Gizli Oylama Yapılacak




RTÜK üyeliğinin hangi partiye verileceği tartışma konusu olunca Meclis Başkanıİsmet Yılmaz hukukçularla görüşerek yeni bir formül buldu. Yılmaz,HDP veMHP 'den üyelik için birer isim istedi. Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada en çok oyu alan isim RTÜK'ün yeni üyesi olacak.

İSMET YILMAZ HDP VE MHP'DEN İSİM İSTEDİ

Alınan bilgiye göre, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, RTÜK'te boşalan üçüncü üyeliğin hangi partiye düşeceği ve yöntemin nasıl belirleneceği konusunda akademisyen hukukçulardan alınan görüşleri değerlendirerek bir formül buldu. Yılmaz, üçüncü üyelik için hem MHP hem de HDP'den isim istedi. MHP ve HDP'nin bildireceği iki isim, 14 Temmuz Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda yarışacak. Yapılacak gizli oylamada, karar yeter sayısı olmak şartıyla, en çok oyu alan seçilmiş olacak.

13 HAZİRAN SON TARİH

TBMM Başkanlığı tarafından AK Parti, MHP ve HDP'ye gönderilen yazıda, kendilerine düşen üyelik için belirleyecekleri isimleri, 13 Haziran Pazartesi günü bildirmeleri istendi.

HDP'DEN TEPKİ GELDİ

Öte yandan TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği için Meclis Başkanı İsmet Yılmaz tarafından bulunan çözümün anayasaya aykırı olduğunu savunarak, "Bu yazıyı göndermek ve bir 'oldu bittiye getirmek' açıkça bir anayasa ihlalidir" dedi.

HDP'nin Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte basın toplantısı yapan Önder, Parlamentoda MHP ve partisinin aynı sayıda milletvekili ile temsil edildiğini anımsattı.
Yaşananları "Tariflenmemiş bir durum" olarak nitelendiren Sırrı Süreyya Önder, "Bu konuda herhangi bir emsal ve kıyas yapılamayacağı için önce lafzına bakıp kanunun, yeterli değilse teamüller, o da yeterli değilse kura sistemi bugüne kadar uygulanmıştır" diye konuştu.

"BAŞKANLIK DİVANI'NDAN ÇIKAN AĞIRLIKLI SONUÇ KURA YOLU OLMUŞTUR"

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın RTÜK üyeliği için isim bildirmesine yönelik HDP'ye gönderdiği yazıyı okuyan Önder, şöyle devam etti:

"Bu, Sayın Meclis Başkanı'nın bize gönderdiği çözüm önerisi. Bu konuyu görüşmek için dün başkanlık divanı toplandı. Bu toplantıda MHP'li üyelerin tamamı RTÜK üyeliğinin kendilerine verilmesi gerektiğini savunmuş, bunun dışında başkan hariç geri kalan Adalet ve Kalkınma Partisi 'nden bir üye hariç kura çekilmesi görüşünü bildirmişlerdir. Adalet ve Kalkınma Partili üye de MHP'nin görüşlerinden yana fikir beyan etmiştir. Yani ortaya çıkan ağırlıklı görüş, kura yoluyla üçüncü üyeliğin belirlenmesi olmuştur."

"BOSTANCI'NIN ÇÖZÜMÜNÜ DAYATIYOR"

Sırrı Süreyya Önder, Meclis Başkanlık Divanı'nın dün yaptığı toplantıda AK Parti 'nin TBMM Başkanvekili Naci Bostancı'nın gündeme getirdiği, ancak Başkan İsmet Yılmaz tarafından açıkça kanuna aykırı bulunan önerinin, bugün Yılmaz tarafından kendilerine gönderildiğini savundu.

Başkanlık Divanı toplantısının tutanaklarını gazetecilerle paylaşan Önder, "Bugün Naci Bostancı'nın çözümünü bize dayatıyor. Fakat, yetkisiz ve anayasaya aykırı bir işlem yapıyor" şeklinde konuştu.

"SAYIN BAŞKANIN ACEMİLİĞİNE SAYIYORUZ"

Meclis Başkanı'nın 3'üncü üyelik için hem MHP hem de partilerinden birer ismin bildirilmesini istemesinin anayasanın 133'üncü maddesine uygun olmadığını vurgulayan Sırrı Süreyya Önder, "Bunu, MHP'nin Meclis Başkanlığı'nı Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ikram etmesinin bir diyeti gibi saymak istemiyoruz. Sayın Meclis Başkanı'nın acemiliğine sayıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu yazıyı göndermek ve bir 'oldu bittiye getirmek' açıkça bir anayasa ihlalidir" diyen Önder, bunun aynı zamanda RTÜK Kanunu'nun 35'inci maddesine de aykırı olduğunu iddia ederek, pazartesi günü Meclis Başkanı Yılmaz'ın Başkanlık Divanı'nı toplayarak bu durumun yeniden ele alınması gerektiğini, aksi halde seçilecek RTÜK üyesinin meşru olmayacağını savundu.

Sırrı Süreyya Önder, iddia ettiği sorunun çözülmemesi durumunda "RTÜK üyeliğine aday göstermemek" gibi bir tavır alıp almayacaklarına ilişkin soruya ise "Çözülmezse çok vahim bir durumdur. Partinin ilgili kurullarında oturup bunu değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gizli, oylama, rtük, yapılacak, ıçin, üyeliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RTÜK Tapeler İçin Düğmeye Bastı Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 13:52
Oscar Ödülleri İçin Elektronik Oylama Liaaa Kültür ve Sanat 0 27 Ocak 2012 01:12