IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2015, 13:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Özerklik' diyen il başkanının evi arandı, gözaltılar var




Şırnak'ta ’özerklik’ açıklamasında bulunan DBP İl Başkanı, Belediye Başkanı ile parti yöneticilerinin de evlerinin bulunduğu 10 adrese polisin düzenlediği operasyonda, 1 belediye meclis üyesi ile 2 DBP yöneticisi gözaltına alındı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


'DEVLET KURUMLARI MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ' DEMİŞTİ

Şırnak’ta Belediye Başkanı DBP’li Serhat Kadırhan, Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, DBP’li yöneticiler ve vatandaşlar ile birlikte Yeşilyurt Mahallesi’nde önceki gün basın açıklaması yapan DBP İl Başkanı Salih Gülenç, Şırnak Halk Meclisi olarak devleti reddetmediklerini, ancak kentte bulunan tüm devlet kurumlarının meşrutiyetinin kendileri için kalmadığını söylemişti.

DBP İl Başkanı Salih Gülenç, "Kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizde kendimizi de bizler yöneteceğiz. Başkalarına yönettirmeyeceğiz" diye konuşmuştu.

OPERASYON DÜZENLENDİ

DBP İl Başkanı Salih Gülenç’in bu açıklamasının ardından bugün saat 06.00 sıralarında Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kabul, belediye meclis üyesi Kamil Külter, DBP Şırnak İl Başkanı Salih Gülenç, yardımcısı Zozan Anık, DBP Merkez İlçe başkanı Ramazan Oğur, DBP’li yöneticiler Leyla İşlek, Salih Ürek, İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal’ın evlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda evlerinde bulunan DBP il yöneticilerinden Salih Ürek, Leyla İşlek ile Belediye Meclis Üyesi Kamil Külter gözaltına alındı.

EVİNDE BULUNAMADI

'Özerklik' ima eden metni okuyan Salih Gülenç'in de aralarında olduğu diğer isimler ise evlerinde bulunamadı. Operasyon sırasında DBP İl Başkanı Salih Gülenç'in evinin kapısı kimse olmadığı için koçbaşı ile açıldı.

Leyla İşlek’in evine operasyon yapılmasına toplanarak tepki gösteren vatandaşların dağılması için polisin havaya ateş açtığı öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arandı, başkanının, diyen, evi, gözaltılar, il, var, özerklik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O silahlar nehirde arandı! Desmont Haber Arşivi 0 07 Şubat 2015 21:38
İnternette en çok onlar arandı hAte Bing 6 27 Eylül 2014 21:22
Ben çok güzelim diyen mi güzeldir yoksa ben çok çirkinim diyen mi? Sizce hangisi? PizzA IF Anket Arşivi 13 12 Haziran 2013 19:09
'Ezan dinsin' diyen, 'bayrak insin' diyen birileri var! Juventus Haber Arşivi 0 11 Haziran 2009 10:23