IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2016, 19:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kritik Fed kararı öncesinde dolarda son durum




Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kayıplara paralel dolar/TL yükseldi, Fed bekleniyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklanacak olan Mart ayı faiz toplantısı kararları öncesi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kaybına paralel dolar/TL 2.93 seviyesine yaklaştı.



Bu sabah saat 09.04'te 2.9052/2.9066 seviyesinde olan dolar/TL 2.9295'e kadar yükseldikten sonra saat 17.05'te 2.9222/2.9233 seviyesindeydi.
Euro/TL ise 3.2348/3.2388 seviyesinde işlem görüyor.


Fed'in bu toplantısında her ne kadar bir adım atılması beklenmese de Fed üyelerinin ekonomik beklentilerinin güncellenmesi ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın gerçekleştireceği basın toplantısı açısından önem taşıyor.
Bir bankacı, "Fed başta enflasyon ve büyüme olmak üzere ekonomik projeksiyonlarda yukarı yönlü revizyonlar ve global ekonomiye dair Ocak ayına kıyasla daha iyimser bir açıklama yaparsa, dolarda değerlenme görürüz ki bu durum gelişmekte olan ülke para birimlerini olumsuz etkileyecektir" dedi.


Fed kararları öncesi dolarda değerlenme ve pozisyonların kapanması nedeniyle gelişmekte olan ülke para birimlerinde dolar karşısında kayıplar bugün de genel çerçevede devam etti.


Yatırımcılar faiz artırımının ne zaman yapılacağına dair yeni bir yönlendirme yapacağı beklentisi ile pozisyon alırken, güçlü ABD verilerinin ardından dar bir bantta hareket eden dolar yükseldi.


ABD'de çekirdek enflasyon Şubat ayında beklentilerin üzerinde artması ve konut başlangıçlarının beklentileri aşmasıyla dolar önde gelen para birimleri karşısında değer kazandı. Ancak hareketler verilerin Fed kararlarının önemli bir etki yaratmayacağı beklentisi ile sınırlı kaldı.


Güney Afrika randı yüzde 1.7, Brezilya reali yüzde 1.5, TL ise yüzde 0.8 değer kaybetti. Öte yandan petrol fiyatlarındaki toparlanma son günlerde değer kaybeden rublenin bugün yüzde 1'e yakın eğer kazanmasına neden oldu.


Petrol fiyatları üreticilerin gelecek ay Katar'da üretimi dondurma önerisini görüşmek üzere toplanacakları açıklaması ve ABD ham petrol üretiminde düşüş sinyalleri ile toparlandı


Reuters

__________________
Kendiniz olun başkaları zaten var.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd merkez bankası, faiz, fed, fed kararı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolarda 3.08 seviyesi kritik AngeL Haber Arşivi 0 17 Ocak 2016 13:16
Anayasa Mahkemesi'nden kritik iptal kararı AngeL Haber Arşivi 0 15 Ocak 2015 01:00
AYM'den kritik iptal kararı Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 21:32
Obama'dan kritik 'Suriye' kararı Seth Haber Arşivi 0 26 Ağustos 2014 10:04