IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

19Beğeni(ler)
  • 4 Post By Elysian
  • 2 Post By Lilith
  • 2 Post By AfraN
  • 3 Post By Elysian
  • 5 Post By Melodram
  • 1 Post By xena
  • 1 Post By Kalemzede
  • 1 Post By Maya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2014, 16:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




Seçimlere çok az bir zaman kala, her yerde bu konu konuşulur oldu. Çok hassas bir konu olduğunu düşünsek de tüm if üyelerinin de bu konuda söyleyecekleri çok şeyleri vardır.

Sizce hangi aday niçin 12. Cumhurbaşkanı olmalı?

Not: Onur kırıcı ve yıpratıcı yorumlardan lütfen kaçınınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ağustos 2014, 16:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




Onur kırıcı yorumlar yapamam gibi geliyor bana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Biri hırsız, diğeri (kürt,alevi ayrımı asla yapmam) Türküm diyemediğinden her ne kadar sloganıyla dalgada geçilse, Ekmeleddin olmalı, tabi bi Ahmet Nejdet Sezer edemez kimse.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 16:43   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




bir yorumda bulunmak kolay ama herkesin hakkını vermek için önce adil olunmalı adaletin ne olduğunu bilmeli, faşistlikten dem vurmamamlı tekçi zihniyeti artık bir mezara gömmeliyiz.
bunu kimseye hakaret için kullanmadım kimseye hakaret etmeyede niyetim yok.

öncellikle burda yorum yazabilmek için az biraz siyaseti takip etmek lazım siyasetten haberdar olmak lazımdır.

kimileri ideolojileri gereği başka pencereden bakamaz kör göz tek penceredir.
ancak bunu artık aşmamız lazım diye düşünüyorum milliyetçi duygulardan arınarak tamamen objektif olarak bakarsak bu seçimin en güzel kampanyasını ( Selahattin DEMİRTAŞ) gerçekleştirdi ve oldukçada siyasette tecrübe sahibidir.

2. olarak (R.T.E) sevsekte sevmesekte tüm zamanların en başarılı siyasetçilerin başından gelir başarılarının devamını diliyorum.

3. olarak (Ekmelettin İHSANOĞLU) kendisi çok iyi edepli terbiyeli nazik bir kişiliğe sahip lakin,

son derece tecrübesiz iki lafı bir araya getiremeyecek kadar çaresizdir. ayrıca pensilvanyanın oyuncağı olduğu için kendisine üzüldüğümüde belirteyim onada başarılar diliyor.

Ülkemiz için hayırlısı hangisi ise onu diliyorum inşALLAH.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 19:23   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merak etmeden cevap vereyim ben de
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
))

Allah için bu ülkenin bir vatandaşı olarak seçime bu kadar az kalmışken oyumu RTE ye vermek istememekle birlikte (öyle düşünce yapım olduğunu düşünenler var çünkü eminim) diğer adaylardan da bihaberim. Bu, elbette ki saçmalık, benim gibi onlarca insanın var oldugunu düşünürsek, bu seçimi kimin kazanacağı iyice netleşiyor. Adamlar hedefi 2071'e çıkardılar. Var demek ki bir bildikleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu seçimi bu adaylardan hiçbiri kazanmasa keşke, ama yok; öyle bir dünya yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 20:25   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




Seçimlerin sonucunu belirlendi bile bazı kurumlar tarafından, yani halka bir şey demek düşmez oluyor bunun adı, yani bu da o uzun adam belgeselleri yapıp da '' yalnız yürümeyeceksin uzun adam '' diyenlerin bile aslında bir söz sahibi olmadığını gösteriyor. Bu ülkede halk söz sahibi değil, kimse kendini kandırmasın. Ne sen Tayyip'e oy verdin, Tayyip seçildi diye söz sahibisin, ne de öteki Ekmeleddin'e, Selahattin'e oy verdi ve onlar seçildi diye söz sahibisin. Bu ülkede bütün güç, iktidarda kim varsa ondadır. Yani bugün Akp'ye oy veren insanların paralı, rant için babasını bile satacak, içindeki tek niyetin para para ve daha çok para olduğu, siyaset hakkında bir fikirleri olmayanların dışındaki o çaresizlikten oy verenler halktandır mesela ve onların da söz hakkı yoktur. Haydi biz yine Akp'li, Chp'li, Mhp'li, Bdp'li diye ayırmayalım, Tayyip'i sevenlerden bahsedelim, işte o sevenler de yine söz sahibi değil bu ülkede, onlar öyle zannetse bile. Bugün CHP iktidar olsa, CHP için de aynı şeyler söylenecek, yani Chp'ye oy veren insanların sözü de sadece sandıkta geçecek, zaten o da sizden oyu alana kadar sizi düşünür. Siyaset budur çünkü.
Şimdi geleyim asıl konuya, bu adaylardan hiçbiri cumhurbaşkanı olabilecek insanlar değil benim gözümde, daha doğrusu ben bu ülkenin başına kim geçerse her şey güzel olur diye düşündüğümde bir isim bulamıyorum. Halkı hiçe sayan her rejim bana ters, en güzeli halkın kendi kendini yönetmesi ya, işte o da mümkün olmuyor ne yazık ki.
Tayyip Erdoğan'ın seçileceğini düşünen insanlar onun alacağı oydan bile fazla aslında ama bu adamın ülkedeki ayrıştırıcı, ötekileştirici ve aşağılayıcı politikaları bizim her geçen gün birbirimize düşmemize neden oldu. Bu adama oy veren, aman kim gelse yiyecek nasılsa diye düşünen her insanın, şu ülkede karşımıza çıkan her problemde imzası var demektir. Bir ülkenin başbakanını düşünün, kendi çalmış, oğlu çalmış, kızı çalmış, akrabaları çalmış, sülalesi çalmış, bakanı çalmış, yardımcısı çalmış, yetmemiş iş yerlerindeki kontenjanlarda akp'li olanlara da çaldırmış, yedirmiş içirmiş, yanında olan ne kadar adam varsa hepsini paraya boğmuş ve bu ülkenin ona oy veren halkı, açlıktan ölüyormuş, işsizlikten kıvranıyormuş ama yine de Tayyip diyormuş, neden? Hiçbir şeyi olmayan insanların tutunacağı tek şey dindir, Allah'tır. Buna laf ettiğimi sanmayın, ben inanmayan biri olabilirim ama burada inananlara bir şey demiyorum, böyle bir hakkımda yok, Tayyip'in politikasından bahsediyorum. Bu hiçbir şeyi olmayan insanlar, Allah'a sığınırlar, paraları yoktur ama duaları vardır, belki yatacak yeri yoktur ama yine de nefes alıyorum diye şükreden insanlardır. Bu insanları da yanına çekmenin tek yolu vardır din. İktidara geldiği günden beri, sadece kendine oy verenleri inançlı, diğerlerini inançsız ve CEHAPELİ ilan eden Tayyip, amacına da bir güzel ulaştı. Akp'ye oy vermeyen herkesi din düşmanı ilan etti, meydanlarda kardeşlik naraları attı, hepimizi aynı Allah yarattı dedi ama öte yandan da bütün mezhepleri birbirine kattı karıştırdı. Yani izlediği politikanın siyaset ile hiçbir ilgisi olmayan bu adam, siyaseti çok önemsemeyen insanları bu şekilde kandıracağını iyi bildiği için bugün ülkede başbakandır ve yarın cumhurbaşkanı olma ihtimali de yüksektir. Benim gözümde insan yerine bile koyamayacağım bu insanı seçenlere çok ağır laflar etmeme de gerek yok, evet demokrasinin cilvesi bu ama en ağır bedeli de yine oy verenler çekiyor ve bunu bildikleri halde hala veriyorlarsa, zaten onlara diyecek bir şey yoktur. Üzgünüm, çok üzgünüm bu hale geldiğimiz için. Bu adamın emirleriyle daha geçen sene ölen gençleri unutmadık biz, unutmaya da niyetimiz yok. Çok değil 3 ay önce Soma'da olan feci kazadaki aileleri parayla susturmalarını da unutmadık biz, unutmaya niyetimiz de yok. Reyhanlı'daki katliamı da unutmadık biz, Sivas Katliamı davası düşünce hayırlı olsun dediği günleri de unutmadık. Bu adam cumhurbaşkanı olursa eğer, bizi hiç de güzel günler beklemiyor ve Dünya'nın en güzel konumuna sahip ülkelerinden biri olan Türkiye'nin yok oluşunu izleyecek olma düşüncesi beni bitiriyor.
Gelelim Ekmeleddin beye. CHP-MHP'nin ortak çatı adayı ama umutsuz vaka gözüyle baktığım adayı. Birincisi Ekmeleddin İhsanoğlu birçok insan tarafından ilk kez duyuldu, isminin ilginçliği sayesinde akılda kalıcı olsa da Tayyip Erdoğan'ın karşısında onu tehdit edecek kadar güçlü bir aday olduğunu düşünmüyorum. Ekmeleddin beyin, İslam Konferans Örgütü eski genel sekreteri olmasından yola çıkarak oy alacağını düşündülerse, yine yanıldılar. Yani karşı çıktıkları din siyasetini belki de kendileri yapmayı denedi ama olmadı, daha doğrusu olmayacak sanırım. Mısır kökenli olması da Rabiacılardan size oy çıkarmayacak. Ayrıca zamanında cemaatin türlü oyunlarla CHP'de deprem etkisi yarattığı günleri ne çabuk unutuyor CHP'liler, Ekmeleddin'in de cemaatle ilişkisi olduğu da bir gerçek ki, ben seçilse bu adamın hangi tarafa kayacağını da pek kestiremiyorum. Eğitim ve kültür seviyesine bir şey diyemem, adam profesör olmuş her ne kadar Tayyip mitinginde aynı anda hem ilkokul mezunu Fettullah Gülen'i hem de koskoca profesör Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yuhalatmayı becerebilse de, bu Tayyip'in eğitimsizliğinden kaynaklanıyor. Bir diğer noktada MHP'nin de adayı olmasına rağmen MHP'li çoğu insanın oyunu Tayyip'e verecek olmasıdır. Araştırma şirketinde çalıştığım ve siyasi anketleri de incelediğim için bu kadar emin konuşabiliyorum. Bu durumda Ekmeleddin'in şansı olduğunu düşünmüyorum.
Ve son adayımız Selahattin Demirtaş. Açık söylemek gerekirse içlerinde bu seçim çalışmaları sırasında beni en çok heyecanlandıran aday kendisidir. Gerek konuşmasıyla, gerek söyledikleriyle aslında her şeyi bütün çıplaklığıyla ortaya koyan tek adaydır kendisi ama maalesef ülkedeki Kürt sorunu bir türlü bitmediği için-bunun en büyük sebebi de Tayyip Erdoğan'dır- direkt PKK'lı etiketini yiyerek, terörist ilan edilen Selahattin beyin de pek şansı yoktur. Selahattin Demirtaş'ın ilk turda alacağı oy, Tayyip'in ilk turda seçilmesinin önüne geçebilir belki ama ikinci turda, Tayyip Erdoğan'la olan iş birlikleri nedeniyle Selahattin'e oy veren Kürtler Tayyip'e oy verecek ve seçim sonuçlanacak. Yani Tayyip'e ettiği laflarla, onu köşeye sıkıştırmasıyla alkış toplasa da birlikte yaptıkları bu iş birliği sebebiyle, bizim başımıza yine bu adamın gelmesine neden olacaklar.
Demirtaş'ı tamamen objektif şekilde dinleyen bir insan, onun Kürt olduğunu bilmeyen bir insan eminim ki şu adaylar içinde bir tek ona oy vermeyi düşünürdü. Demirtaş gelirse Kürdistan falan kurulacağını zannediyor çoğu kişi de, asıl Tayyip gelirse Kürdistan kurulur bu ülkede, ondan sonra da başlarsınız komutanım beni askere al, teröristleri gebertelim diye laf kalabalığı yapmaya. Demirtaş'ın LGBTİ'li bireylere destek veriyor olması da ona pozitif olarak geri dönüyor ki, daha önceden çocukların eşcinsellere emanet edilmesi sağlıksızdır, ahlaksızlıktır diyen Tayyip Erdoğan mitinginde en öne LGBTİ bayrağı astırıyor, ehe ehe ehe ehe.
Gönlümden geçen bir aday yok ama olabilseydi Selahattin'in olmasını isterdim, ki emin olun şu an bunu diyor olmam beni vatan haini yapmıyor, terörist yapmıyor, PKK yandaşı yapmıyor, Apocu yapmıyor. Bu ülkeye ihanet edenin kim olduğunu herkes anladığında elinizde eğer bir ülkeniz olursa o zaman şanslısınız ama yok olmazsa da sizin üzülmeye falan hakkınız yok.
Şimdiden ülkemize büyük geçmiş olsun, eğer ki Tayyip Erdoğan seçilirse ve başkanlık sistemini de getirirse sonra ortalıkta dolanırsınız siz de, beraber yürüyeceğiz uzun adam diye, uzun adam sizle yürür yürümesine de anca sandığa kadar be canlar. Siyaset insanları böyle düşman eder ama unutmayın ki, senin alt komşun Kürt'tür ama ona sen Kürt'sün diye bir kase aşure götürmemezlik etmezsin, sen sabah namazı kılarken akşam yan balkonda rakı içen komşun olur, sana bir merhaba der sen o selamı geri çevirmezsin. Üst komşun Alevi olur, sen Sünni olursun ama ayrı mezheplerdesiniz diye bindiğiniz asansörde birbirinizi kesmezsiniz.
Aslında halktan daha güçlü hiçbir şey yok ama en kolay şey de halkı bölmektir ve bunu çok iyi yaptıkları için de biz bugün hep beraber aynı şeylere gülüp, aynı şeylere üzülen bir ülke olamıyoruz. Acılarımız bile nefret dolu, sevinçlerimiz bile nefret dolu.
Bir gün gerçek halk olmak dileğiyle, bir gün halkın kazanması dileğiyle.

Yorumumu okuma zahmetinde bulunanlarında bu yorumu farklı yere çekerek bana cevap vermemelerini rica ediyorum, tartışma platformu konusu evet ama tartışma olayı farklı yere çekmeye çalışarak olmaz, düşüncelerimi de net ifade ettiğimi düşünüyorum.
Saygılar.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2014, 21:34   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




Türkiye'nin alt yapısı bozulduğu için kim olursa olsun, bu alt yapıyı düzeltmesi imkansızdır.
Bu yüzdendir ki bize, izlemek düşecektir bir film gibi...

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Ağustos 2014, 04:13   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




Türkiye'ye bir tarafta iyi hizmet eden AKP ve Recep Tayyip Erdoğan varken Türkiye'ye öteki tarafta iyi hizmet edemeyen CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na mı yoksa MHP ve Devlet Bahçeli'ye mi yoksa BDP ve Selahattin Demirtaş'a mı oy vereyim? (Bana göre seçimde AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına CHP, MHP ve BDP birleşerek Fethullah Gülen'i çıkartsalardı AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan zorlanırdı.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Ağustos 2014, 08:39   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




2023 te insanlarin elinden secme ve secilme hakki alindiginda da acaba boyle tartismalar olacak mi merak ediyorum...Ataturk ilke ve inkilaplarina bagli kalacagima diye yemin edecekmis
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cocuklar bile guler bu yalana...Herkesin bir siyasi gorusu var kimseyi elestirmek haddim degil ama elimde olsa ulkenin %51 ini benzinle yakarim...Aklima her secim sonrasi Aziz Nesin'in o lafi gelir... Turkiye'nin yuzde 60'i APTALDIR !

__________________
“Every time I look at you, I fall in love all over again”

Swat
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Ağustos 2014, 08:55   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: Kim Neden Cumhurbaşkanı Olmalı/Olmamalı?




Onu bunu bilmem ben de , siyasetten de anlamam, benim nacizane düşüncem geçmişteki verdikleri oyların pişmanlığının yaşanacak olması. gün geldiğinde başkanlık sistemi midir nedir böyle birsey olursa iki kişi arasında onlar ölene kadar gidip gelir bu iş.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cumhurbaşkanı, haftanın, kim, neden, olmalı or olmamalı, polemiği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Polemiği: Bir İlişkide Sırlar Olmalı Mı? Elysian Haftanin Polemigi 10 12 Temmuz 2016 19:22
Haftanın Polemiği < 7 > Sohbet.Net Thetis 2013 Polemikleri 10 07 Mayıs 2013 19:53
Haftanın Polemiği < 15 > mIRCAlem.Net Fromhell 2011 Polemikleri 14 21 Ekim 2011 15:59
Haftanın polemiği 4 - Yuzuk.Net dOubLe 2007 Polemikleri 31 31 Mart 2007 19:49
Haftanın polemiği 2 - mIRCTR.Org dOubLe 2007 Polemikleri 31 11 Mart 2007 21:34