IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

16Beğeni(ler)
  • 4 Post By Gülümse
  • 3 Post By Feronia
  • 2 Post By Gülümse
  • 3 Post By Dedecan61
  • 3 Post By CyBeR
  • 1 Post By Dedecan61

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14 Şubat 2022, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IF - 9. Hafta Polemiği: Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü vb. Günlerin Sizce Asıl Amacı Ne?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malumunuz o dur ki bugün 14 Şubat Sevgililer Günü ve ben de günün anlam ve önemine binaen böyle; Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü vb. gibi özel günler hakkında bir tartışma konusu açmak istedim.

Çoğumuzun bildiği üzere toplumun bir kesimi bu gibi günlerin tamamen kapitalizmin bir ürünü olduğunu düşünüp bu tarz günlerin bir çeşit tüketim tuzağı olduğu konusunda insanları uyarıp duruyor. Kimisi de insan sevdiklerini sadece bir gün mü hatırlar sanki diye söylenerek olaya daha duygusal bir bakış açısı ile yaklaşıyor.

Yine de bunca karşı görüşe rağmen böyle günlerde indirimler ve alışveriş çılgınlıklarının önü hiçbir şekilde alınamıyor. Çoğu kişi bu gibi düşünceleri duysalar da ya gereksiz komplo teorileri olarak görüyorlar ya da bu toplu çılgınlığı keyifli buldukları için alıştıkları düzeni değiştirmek istemiyorlar. Hediye vermek hediye almak gibi şeyler özel günlerde yapıldığında onlar için daha anlamlı oluyor ve tabii aldıkları hediyelerle sosyal medyada bir nevi hava atmayı da ayrı seviyorlar.

Olayın sosyal yanı ayrı tartışma konusu tabii, insanların sosyal medyada hep mutlu yüzlerini gösterebilmek için özellikle kovaladıkları bu özel günler o zaman çok farklı sosyo-psikoloijk alanlarda değerlendirmeye açılır. Bizim şu anki tartışma konumuzsa tüketim noktasında bu gibi günlerin insanlar üzerindeki etkileri.

Peki, sizler bu konuda toplumun hangi kesimindesiniz, ben böyle gereksiz şeylere pabuç bırakmam diyenlerden misiniz yoksa çoğunluğa uyup sevdiklerimiz için hediye almaktan ne zarar gelebilir ki diyenlerden misiniz?

...

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
...ruhun şarkı söylerse, hayat seni mutlaka dansa kaldırır...

Konu Gülümse tarafından (21 Şubat 2022 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
9. hafta, haftanın polemiği, tartışma, özel günler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Babalar günü ne zaman? Babalar günü bu hafta mı? Beatrice Genel Paylaşım 0 07 Haziran 2019 13:18
2016 Anneler Günü için özel doodle sürprizi.. Anneler Günü ilk nasıl kutlandı? AngeL Google 0 08 Mayıs 2016 02:22
Sevgililer Günü Tarihçesi, Sevgililer Günü Nedir, Neden 14 Şubat Sevgililer Günü PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Şubat 2013 19:18
En Güzel Sevgililer Günü Sözleri 2012 Sevgililer Günü Mesajları AnqeL Aşk ve Sevgi Köşesi 2 13 Şubat 2012 23:05
Sevgililer Günü Beta Şarkı Sözü, Beta Sevgililer Günü Şarkısı, Beta Sevgililer Günü S PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Kasım 2011 16:25