IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Mart 2009, 23:05   #21
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Vişneli ve Çikolatalı Dilimler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
  • 1 + 1/4 su bardağı kurutulmuş vişne
  • 300gr margarin (2 yemek kaşığı haricindeki kısmı küplere bölünmüş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı kahverengi şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 su bardağı + 7,5 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
Hazırlanması:
  1. Fırını 160C (325F)'ye getirin. 23cm (9")lik kare kek kalıbına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Vişneleri, 2 yemek kaşığı yağı, 1/4 su bardağı toz şekeri, ve 2/3 su bardağı suyu bir tavaya alıp orta hararetli ısıda, arada karıştırarak, karışım suyu tamamen çekene kadar -~10 dak- pişirin.
  2. Ocaktan alıp 1/4 su bardağı toz şeker ekleyin ve soğumaya bırakın. Arada karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
  3. Kakaoyu, tuzu, kahverengi şekeri, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu bir kabın içinde karıştırın. Küplere böldüğünüz yağı parmaklarınızla veya hamur karıştırıcı ile karışıma yedirin. Karışımdan 3 su bardağı kadarını kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Fırında 20 dakika pişirin.
  4. Yumurtayı ve kalan 1/2 su bardağı toz şekeri orta hızdaki mikser ile 4 dakika çırpın. Vişneli karışımı ve kalan 7,5 tatlı kaşığı unu ekleyip karıştırın. Çikolatayı ilave edin. Karışımı kek kalıbınıza yayın. Üzerine 3. adımdan kalan kakaolu karışımı yayın.
  5. Fırında yaklaşık 50 dakika (ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin. Tamamen soğumasını bekleyip dilimleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Mart 2009, 23:08   #22
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Çikolatalı ve Cevizli Kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 200gr tereyağı
  • 10-15 adet madlen sütlü çikolata
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (~1 tatlı kaşığı)
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çikolatalardan üç-dört tanesini sonradan eklemek üzere ayırıp kalanı tereyağı ile birlikte eritin.
  2. Yoğurdu ekleyip çırmaya devam edin. Çikolatalı tereyağını da ekleyip çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu kaba eleyin (henüz karıştırmayacaksınız).
  3. Ayırdığınız çikolataları minik parçalara kırın. Cevizle beraber un+kabartma tozunun üzerine serpin. Tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırın.
  4. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 175C'de yaklaşık 40 dakika pişirin. (ben soğuduktan sonra keki ters çevirip üzerine pudra şekeri serptim.)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:09   #23
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Yeşil çaylı kek
matcha cake



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yeşil çaylı kek
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • bir tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı tam yağlı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı (ya da sıvıyağ)*
  • 1 veya 2 yemek kaşığı toz matcha çayı
  • 1 tatlı kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı çiğ krema (arzuya göre)
Hazırlanması:
  1. Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin.
  2. Ayrı bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın. Elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip hafifçe karıştırın. Vanilya ve yoğurt ilave edip karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş erimiş tereyağını ekleyin ve hepsi özleşene kadar karıştırın.
  3. Ayrı bir yerde yeşil çayı 1 tatlı kaşığı ılık su ile karıştırın. (tadarsanız çok sert bir çay tadı almalısınız, yeterince acı gelmezse biraz daha çay ekleyebilirsiniz.) Krema kullanacaksanız bu aşamada yeşil çaya ekleyin. Kek karışımının 1/3 veya 1/4'lük kısmını yeşil çaya ekleyip karıştırın.
  4. Fırını 190C'ye getirin.
  5. Yeşil çaylı kek hamurunu sade kek hamuruna ilave edip plastik spatula ile 2 kez büyük daireler çizin. (daha fazla karışıtırırsanız alacalı rengi tutturamazsınız, sadece yeşil bir kek elde edersiniz.)
  6. Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıba boşaltın. Isınmış fırında 40 dakika (ya da batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin. Eğer folyoya sarıp buzdolabında 1-2 gün bekletirseniz yeşil çayın tadı daha güzel belli oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:12   #24
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Karamelize nektarinli lorlu cheesecake


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
Cheesecake:
  • 20gr. margarin
  • 175 gr. tuzsuz etimek
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 +1/4 bardak toz şeker *
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
  • 500 gr. tuzsuz lor peyniri
  • 500 gr. süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un
* ben kahverengi şeker kullandım.
Karamelize nektarin:
  • 140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
  • 25gr katı yağ, soğuk
  • 4 nektarin
**ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, ben de onun gibi olsun diye rondodan geçiriyorum.
Hazırlanması:
  1. Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.)
  2. Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin.
  3. Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
  5. 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.)
  6. Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın.
alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:13   #25
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Tarçınlı mayalı kek



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1/4 bardak sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • bir fiske tuz
  • 3 yemek kaşığı süt tozu
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • bir su bardağı ılık su
  • ayrıca:
  • toz şeker ve tarçın
  • üzerine:
  • 200gr yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt*

    *ben 90gr süt kullandım.
Hazırlanması:
  1. Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, 15 dakika bekletilir.
  2. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve önce toz şekere sonra tarçına bulanır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  1. Ortası delik kek kalıbı yağlanır ve tarçınlı toplar kalıba serpiştirilir. Tekrar yarım saat mayalandırılır ve 160C'de yarım saat pişirilir.
  2. Üzerine yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt dökülür.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:15   #26
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Çikolatalı & kabaklı pasta

chocolate&zucchini cake


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125gr tereyağı/margarin (sıvıyağ da olur muhtemelen)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı (buttermilk)*
  • 2 su bardağı rendelenmiş kabak
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • yarım su bardağı ceviz içi
* bu karışımı tarife başlamadan yarım saat önce hazırlayın, beklesin.
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın.
  2. Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın.
  3. Yumurtaları teker teker ekleyin. (her eklemeden sonra iyice karıştırın) Vanilyayı ekleyin. Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un) Kabak rendesini ilave edip karıştırın.
  4. Karışımı kalıba dökün. Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin. 50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:18   #27
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bal arısı keki

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 3 muz, iyice olgunlaşmış, kararmaya yüz tutmuş, çatalla veya püre aleti ile ezilmiş
  • 240 gr (2 dilim) ananas, küçük doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz
  • süt
* Ceviz yerine 1 sb. incir + 1 sb. hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
** Bu ölçü 2 kek kalıbı veya derin kek kalıpları için geçerlidir.


Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. Kalıbınızı yağlayın. Unu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın.
  2. Mikserle yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırın. Yumurtaları teker teker -arada iyice karıştırarak- ekleyin.
  3. Bir kapta muz, ceviz ve ananası karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın ve kaba boşaltın. (eğer kıvamı çok katı gelirse azar azar süt ekleyin.)
  4. Isınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırın telinde 15 dakika soğutun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:22   #28
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




krem karamelli kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
  • Krem karamel için:
  • 500 gr süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
*Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz!
Hazırlanması:
  1. Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
  2. Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. (Ben önceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sütü fazla köpürtmemeye çalıştım)
  3. Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü korkutmasın.)
  4. Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin. (Ben kalıbı bir rosto kabının içine oturttum ve rosto kabının 3/4'ünü kaplayacak kadar kaynar su koydum.) Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin.
  5. Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10sn. kadar sıcak suya batırın)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:24   #29
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




arap kek

malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı erimiş çikolata
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nesquik+pudra şekeri+filtre kahve (veya kakao) karışımı
  • 1 paket (10gr) kabartma tozu
hazırlanması:
  1. yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  2. diğer malzemeleri sırayla ekleyip her ekleyişten sonra uzun uzun çırpın.
  3. fırını 175C'ye getirin.
  4. unu ve kabartma tozunu ekleyip en düşük hızda özleşene kadar karıştırın.
  5. kek kalıbını fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. karışımı kalıba boşaltıp ısınmış fırında pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 23:25   #30
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




hindistan cevizli & damla çikolatalı kek

malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım veya bir su bardağı hindistan cevizi
  • 2-2,5 su bardağı un
  • yarım veya bir su bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
  1. kek kalıbınızı yağlayın.
  2. yumurtaları mikserle çırpın. toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. devamlı çırparak sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. un az geldiyse azar azar ilave edin.
  4. fırını 175C'ye getirin.
  5. damla çikolataları iyice unlayarak karışıma ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın. kalıba döküp ısınmış fırında içi pişene kadar -yaklaşık 40-45 dakika- pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limonlu Lokma kekler Seyra Kek Tarifleri 0 20 Ekim 2014 23:22
Kestaneli Küçük Kekler oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:53
Leziz kekler için öneriler Violent Kek Tarifleri 1 14 Haziran 2013 22:06
Çikolata soslu mini kekler YapraK Kek Tarifleri 0 26 Eylül 2009 18:33