IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2009, 01:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




mısır unlu ve tuzlu kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

malzemeler:
  • yarım su bardağı beyaz peynir
  • yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 4 adet yumurta
  • yarım demet demet dereotu
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet nane
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım limon suyu
  • kırmızıbiber
not: tuz eklemeyin.
hazırlanması:
1. peyniri ezin, yumurtaları iyice çırpın. dereotu, maydanoz ve naneyi kıyın. (taze nane yoksa kuru nane de kullanabilirsiniz. ben öyle yaptım.)
2. kabartma tozu ile limon suyunu küçük bir kapta karıştırın ve kabarmasını sağlayın.
3. derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırın. unlanmış fırın tepsisine bu malzemeyi
koyup elinizle düzeltin.
4. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. ılık veya soğuk sevis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




havuçlu kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  1. Malzemeler:
  2. Kek Harcı:
    • 5 yumurta
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
    • 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
    • 2 su bardağı un
    • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  3. Üzerine sermek için:
    • Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın.
2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
5. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. (Ben altılı kek kalıbımı kullandım)
6. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor). Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin. (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir.)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:45   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




krem şantili elmalı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  1. Kek Malzemeleri:
    • 5 yumurta
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı ceviz, irice dövülmüş
    • 2 su bardağı kırmızı elma, küp küp doğranmış (yaklaşık 1,5 adet büyük elma)
    • 2 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 paket kabartma tozu
  2. Krem Şanti Malzemeleri:
    • 1 paket toz krem şanti
    • 2 çay bardağı soğuk süt
Üzerlerine isterseniz: dövülmüş antep fıstığı
Kekin hazırlanması:
1. Yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alın ve mikserin en yüksek hız ayarında şeker eriyene kadar çırpın. (yaklaşık 2 dakika)
2. Dövülmüş cevizi, doğranmış elmayı, unu, kakaoyu ve tarçını ekleyip mikserle en yavaştan en hızlı ayarına doğru giderek karıştırın. Tüm malzemelerin özleşmesini sağlayın.
3. Kabartma tozunu ekleyip yavaş ayarda birkaç kez daha karıştırın.
4. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin.
5. Büyük boy kare borcamın tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın.
6. Keki borcama döküp fırının içinde orta bölmeye getirdiğiniz telin üzerine yerleştirin.
7. 30-35 dakika kek pişene kadar pişirin.
Krem Şantinin Hazırlanması:
1. Sütü dar ve geniş bir kaba dökün. Üzerine krem şantiyi boşaltıp mikserin bir sapı ile koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
2. Kekiniz pişip tamamen soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin.
Kek tamamen soğuduktan sonra 16 parçaya bölün. her bir dilimi ikiye bölüp aralarına ve üzerlerine krem şanti sürün. Antep fıstığı ile süsleyin.
16 dilim krem şantili elmalı kek

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:46   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




uzumlu kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
keki yapmak icin 4 yumurta, bir bucuk su bardagi toz seker, bir su bardagindan az yogurt, bir su bardagi sivi yag, bir avuc dovulmus ceviz, 3 su bardagi un, bir paket kabartma tozu ve bir avuc kuru uzum gerekiyor. once yumurtalari ve sekeri iyice cirpiyorsunuz. sonra sivi yagi, yogurdu ve cevizi ekleyip karistiriyorsunuz. unu, uzumu ve cevizi ekleyip karistirmaya devam ediyorsunuz. en son da kabartma tozunu ekleyip hafifce karistiriyorsunuz. keki yaglanmis kek kalibina ve muffin kaliplarina (2/3unu dolduracak bicimde) doldurup onceden isitilmis 180C firinda pisiriyorsunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:47   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




elmalı kek

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

önce 4-5 elmayı soyup küp küp doğruyorsunuz. geniş bir kek kalıbını yağlayıp, içine biraz toz şeker serpiyor ve elmaları kalıbın içine yayıyorsunuz. bir avuç doğranmış kuru incir, bir avuç doğranmış kuru kayısı, bir avuç ceviz ve biraz tarçını karıştırıp elmaların üzerine döküyorsunuz. ayrı bir kapta keki hazırlamaya başlıyorsunuz. bunun için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı mikserle karıştırıyorsunuz. karışımı meyvelerin üzerine döküyorsunuz. bir yemek kaşığını kekin birkaç yerine batırıp meyvelerin kekin arasına geçmesini sağlıyorsunuz. 175C'de pişiriyorsunuz...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:49   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




new york times'ın kekleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
amerika'daki en meşhur kek fırınının ismi Magnolia Bakery. magnolia bakery'nin ünlü kek tarifi de aşağıda.

kek hamuru için:
bir paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
4 büyük yumurta
3 su bardağından biraz az un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
kreması için:

bir paket margarin
8 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
1. fırını 175C'ye ısıtın. kağıt kek kalıplarını yağlayın. altlarına yağlı kağt serin(veya tepsiyi yağlayın)
2.keki yapmak için:geniş bir kaba margarini koyun ve mixerle orta hızda karıştırın. şekeri ekleyip 3 dk. daha karıştırın. yumurtaları teker teker (karıştırmaya devam ederek) ekleyin. un, süt ve vanilyayı ekleyip özleşene kadar karıştırın. hamuru kalıplara paylaştırın. 20-25 dk. pişirin. 10dk. soğutun.
3. kreması için:yağı geniş bir kaba koyun. 4 su bardağı şeker, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. şekerin geri kalan kısmını krema dilediğiniz kıvama gelinceye kadar ekleyin. (hepsi gerekmeyebilir) dilerseniz birkaç damla gıda boyası ekleyin. keklerin üzerini kremayla süsleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 01:49   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




kolay kremalı kakaolu kekler


3/4 su bardağı kakao
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı margarin, oda sıcaklığında
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 büyük yumurta
1/2 su bardağı sour cream. (sour cream yoğurda benzeyen ekşi bir krema. ben sanırım yoğurt kullanacağım. amerikadakilerin önerebileceği başka birşey var mıdır?)
kakao, un, kabartma tozu ve unu karıştırın. ayrı bir kapta margarin ve şeker pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin. en son vanilyayı katın. unlu karışımı ve yoğurdu bu kaba sırayla ekleyin. (un-yoğurt-un). kek kalıplarını yağlayın & 3/4'ünü kaplayacak kadar karışımdan dökün. (yaklaşık 12 adet oluyor) 20-25 dakika 175C'de pişirin.
krema için gerekenler ;

3/4 su bardağı margarin, oda sıcaklığında
3 2/3 su bardağı pudra şekeri
arzuya göre 1 veya 2 yemek kaşığı süt
margarin ve pudra şekerini karıştırın. çok koyu olmasını istemiyorsanız kremaya biraz süt ekleyin. kremayı spatula ile soğuyan keklerin üzerine sürün.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vanilyalı kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:29
sevimli kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:26
Kabaklı Minik Kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 15:57
Limonlu Lokma kekler Seyra Kek Tarifleri 0 20 Ekim 2014 23:22
Kestaneli Küçük Kekler oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:53