IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Aralık 2009, 05:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bezeli Çilekli Pasta




Bezeli Çilekli Pasta
MALZEMELER
Beze malzemesi için:
6 adet yumurtanın akı
300 gr. toz şeker
30 gr. nişasta (4 silme yemek kaşığı)
400 gr sütsüz çikolata

İç ve üstünün malzemesi:
500 gr. taze çilek
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı soğuk süt
3 poşet toz krem şanti

HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp buzdolabında bekletelim. Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm. çapında) çizelim. Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup iyice katılaşıp bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım. Sonra nişastayı üzerine serpip bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım.
Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başla***** spiral şeklinde sıkalım. Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 15-2 saat pişirelim. 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste üsteki tepsiyi alta geçirelim. Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp soğumaya bırakalım.
Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim. Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim. Bir bezeyi pasta tabağına alıp daire çizmek için kullandığımız 26 cm. çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim.
500 gr. çileği pudra şekeriyle karıştırıp çatalla iyice ezelim. Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın. Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip karıştıralım. Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim. 2 bezeyi üstüne koyup hafifçe bastıralım. Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım. Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim.
Servis yapmadan önce pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım. Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim. Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın. Yoksa beze kolayca dağılır. Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bezeli, cilekli, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bezeli Çilekli Pasta AngeL Pastalar 0 04 Ekim 2014 11:56
Frenk Üzümlü ve Bezeli Pasta Estela Pastalar 0 12 Ağustos 2013 03:53
Çilekli Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 12:50
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:32
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta Kralice Pastalar 0 15 Kasım 2008 18:12