IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2014, 11:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bezeli Çilekli Pasta




Malzemeler
Beze malzemesi için: 6 adet yumurtanın akı 300 gr. toz şeker 30 gr. nişasta (4 silme yemek kaşığı) 400 gr sütsüz çikolata İç ve üstünün malzemesi: 500 gr. taze çilek 4 su bardağı pudra şekeri 3 su bardağı soğuk süt 3 poşet toz krem şanti

Tarif
• Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp, buzdolabında bekletelim.
• Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm. çapında) çizelim.
• Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup, iyice katılaşıp, bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım.
• Sonra nişastayı üzerine serpip, bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım.
• Beze karışımının 1/3’ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup, işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım. • Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirelim.
• 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste, üsteki tepsiyi alta geçirelim.
• Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp, soğumaya bırakalım.
• Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp, ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim.
• Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp, her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim.
• Bir bezeyi pasta tabağına alıp, daire çizmek için kullandığımız 26 cm. çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim.
• 500 gr. çileği pudra şekeriyle karıştırıp, çatalla iyice ezelim.
• Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın.
• Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip, karıştıralım.
• Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim.
• 2 bezeyi üstüne koyup, hafifçe bastıralım.
• Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp, son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım.
• Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim.
• Servis yapmadan önce, pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım.
• Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp, frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim.
• Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın.
• Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin.


Not
Yemekçinin notu: Bezeli pastayı şeftali, muz gibi başka meyvelerle da hazırlayabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bezeli, cilekli, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Frenk Üzümlü ve Bezeli Pasta Estela Pastalar 0 12 Ağustos 2013 03:53
Çilekli Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 12:50
Bezeli Çilekli Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:23
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:32
Frenk Üzümlü Ve Bezeli Pasta Kralice Pastalar 0 15 Kasım 2008 18:12