![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Pıtırcık Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 200 gr. beyaz peynir 1/2 demet maydanoz 4 çorba kaşığı Teremyağ 1 su bardağı süt 3 adet yumurta 4 adet yufka Tuz Karabiber Yapılışı Peyniri ezip maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Eritilmiş Teremyağ, sütle çırpılmış iki yumurta ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye bir yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları şeritler halinde kesin, peynirli sütlü karışımla karıştırıp tepsideki yufkanın ortasına dökün. Kenardan sarkan yufkayla üzerini kapatıp kalan yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. | |
| ![]() |
Etiketler |
böreği, pıtırcık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasalı Gül Böreği | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:17 |
Çin Böreği | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:03 |
Kol Böreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:47 |
Çin Böreği | Afrodit | Hamur İşleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:09 |