IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By toXic

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Haziran 2012, 02:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi




Malzemeler

Hamuru için:

2 adet haşlanmış orta boy patates
5 su bardağı un + tezgahı unlamak için bir miktar daha
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine 2 yumurta sarısı ve sıvıyağ

İç harcı için:

500 gram ıspanak yaprağı
1 orta boy kuru soğan
150 gr peynir (beyaz peynir, tulum vb.)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat

Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ısıtın. Soğanları tavaya alıp ocağı kısın. Ara ara karıştırarak soğanların saydamlaşmasını sağlayın. Yıkayıp sularını süzdüğünüz ıspanak yapraklarını elle iri parçalara ayırarak tavaya ilave edin ve karıştırın. Hacimlerini kaybettiklerinde üzerine damak tadınıza uygun miktarlarda karabiber ve muskat rendesi ekleyin. Peynir az tuzlu ise burada tuz ilavesi de yapabilirsiniz. Ispanaklar suyunu salacak ve bir süre sonra buharlaşacak. Bu aşamada tavayı ocaktan alın. Ilınmasını bekleyin, üzerine peyniri ufalayın, karıştırın.

Hamur için patatesleri çatalla ezin veya rendeleyin. Geniş bir hamur yoğurma kabına alın. Üzerine elenmiş unu, oda sıcaklığındaki sütü, sıvıyağı, toz şekeri, tuzu ve mayayı ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Patates içerdiğinden başta bir araya getirmesi zor olacaktır. Yoğurdukça esnek bir hamur halini alacak, bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecek. Hamuru top haline getirin, hamur yoğurma kabını üzerine kapak yapıp 10 dakika dinlendirin.

Tezgah üstüne un serpin ve hamuru alıp kısa süre yoğurun. 12 bezeye ayırın. Her bezeyi tezgah üstünde yuvarlayıp bir kenara alın. Üstlerini temiz bezle örterek bekletin. Bir bezeyi alıp unlanmış tezgah üstünde oval olarak açın. Geniş ucu yaklaşık bir A4 dosya kağıdı uzunluğunda olsun. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye alın. Kenarlarda 1,5 cm boşluk bırakarak ortaya iç harcı yayın. Sonra da kenarları ortaya doğru katlayın. Ovalin iki ucunu hafifçe sivriltin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.

Tepsilerdeki pidelerin üstlerini streç film ile kaplayıp kabarana dek bekleyin (yaklaşık 35-40 dakika). Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pidelerin üstlerine, sıvıyağ ile incelttiğiniz yumurta sarılarını sürün. Fırına sürüp kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet Olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Haziran 2012, 02:11   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsanda yesek.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Pidesi N999 Hamur İşleri 0 07 Haziran 2012 00:53
Yaprak pidesi (yalova) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:47
Peynirli Ispanak Köftesi YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:27