13 Haziran 2012, 02:09 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi Malzemeler Hamuru için: 2 adet haşlanmış orta boy patates 5 su bardağı un + tezgahı unlamak için bir miktar daha 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine 2 yumurta sarısı ve sıvıyağ İç harcı için: 500 gram ıspanak yaprağı 1 orta boy kuru soğan 150 gr peynir (beyaz peynir, tulum vb.) 1 yemek kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat Hazırlanışı Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyup ısıtın. Soğanları tavaya alıp ocağı kısın. Ara ara karıştırarak soğanların saydamlaşmasını sağlayın. Yıkayıp sularını süzdüğünüz ıspanak yapraklarını elle iri parçalara ayırarak tavaya ilave edin ve karıştırın. Hacimlerini kaybettiklerinde üzerine damak tadınıza uygun miktarlarda karabiber ve muskat rendesi ekleyin. Peynir az tuzlu ise burada tuz ilavesi de yapabilirsiniz. Ispanaklar suyunu salacak ve bir süre sonra buharlaşacak. Bu aşamada tavayı ocaktan alın. Ilınmasını bekleyin, üzerine peyniri ufalayın, karıştırın. Hamur için patatesleri çatalla ezin veya rendeleyin. Geniş bir hamur yoğurma kabına alın. Üzerine elenmiş unu, oda sıcaklığındaki sütü, sıvıyağı, toz şekeri, tuzu ve mayayı ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Patates içerdiğinden başta bir araya getirmesi zor olacaktır. Yoğurdukça esnek bir hamur halini alacak, bu işlem yaklaşık 10 dakika sürecek. Hamuru top haline getirin, hamur yoğurma kabını üzerine kapak yapıp 10 dakika dinlendirin. Tezgah üstüne un serpin ve hamuru alıp kısa süre yoğurun. 12 bezeye ayırın. Her bezeyi tezgah üstünde yuvarlayıp bir kenara alın. Üstlerini temiz bezle örterek bekletin. Bir bezeyi alıp unlanmış tezgah üstünde oval olarak açın. Geniş ucu yaklaşık bir A4 dosya kağıdı uzunluğunda olsun. Açtığınız hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye alın. Kenarlarda 1,5 cm boşluk bırakarak ortaya iç harcı yayın. Sonra da kenarları ortaya doğru katlayın. Ovalin iki ucunu hafifçe sivriltin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tepsilerdeki pidelerin üstlerini streç film ile kaplayıp kabarana dek bekleyin (yaklaşık 35-40 dakika). Fırını 200 dereceye ayarlayın. Pidelerin üstlerine, sıvıyağ ile incelttiğiniz yumurta sarılarını sürün. Fırına sürüp kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet Olsun | |
|
13 Haziran 2012, 02:11 | #2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Ispanak Ve Peynirli Kır Pidesi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsanda yesek. |
|
Etiketler |
kür |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev Pidesi | N999 | Hamur İşleri | 0 | 07 Haziran 2012 00:53 |
Yaprak pidesi (yalova) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:47 |
Peynirli Ispanak Köftesi | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:27 |