🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
Bir buçuk su bardağı
pirinç unu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Üzeri için:
2 su bardağı pudraşekeri
2-3 çorba kaşığı sıcak su
Bir buçuk çorba kaşığı kakao
Ying Yang Kuki Yapılışı
DERİN bir kapta tereyağı ve tozşekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Yumurtayı ilave edip, karıştırın. Sütü ekleyip, tekrar karıştırın. Un, pirinç unu ve vanilyayı eleyerek karışıma katın. En son tuzu da koyduktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Harçtan 1 çorba kaşığı alıp avucunuza koyun ve hafifçe yuvarlayın. Harç bitene kadar işleme devam edin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz kurabiyeleri ters çevirin. Üzeri için pudraşekerini derin bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ilave edip, karıştırın (kurabiyelerin üzerine sürebilecek bir kıvam olmalı, su az gelirse biraz daha ilave edin). Yarısını ayırın ve içine kakaoyu katıp, karıştırın. Kurabiyelerin yarısını kakaolu, yarısını beyaz krema ile kaplayın. Yağlı kağıt üzerinde 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.