IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2014, 10:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kandilli Mantı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


Hamur için:
500 gram un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
100 gram tereyağı, tuz

İçi için:
50 gram tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küçük boy soğan
1 su bardağından bir parmak eksik pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz

Üzeri için:
20 adet tavuk baget
4 su bardağı su
Yarım kg soğan
Tuz

Kandilli Mantı Yapılışı

Tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun. İnce kıyılmış soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Kaynamış tavuk suyunu pirinçli harca ilave edin ve tencerenin ağzını kapatarak, ağır ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Hamur için, bir kasede un, yumurta, su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her hamur parçasını merdane yardımıyla yufka kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 10 cm x 10 cm kareler olacak şekilde kesin. Kestiğiniz karelerin ortasına pirinçli harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın. Tereyağının yarısı ile tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız mantıları tepsiyi dizin. Kalan tereyağını eritip, mantıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzeri için, tavukları tuzlu suda haşlayın. Daha sonra kevgirle suyun içinden çıkarın. Piyazlık doğranmış soğanı tavuk suyunda bir taşım kaynatın. Kızaran mantıların üzerine soğanlı tavuk suyunu gezdirin ve tavuk bagetleri dizin. Tekrar sıcak fırında suyunu çekene kadar tutup, çıkarın. Sıcak servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
edirne mantısı, edirne yemekleri, hamur işi tarifler, hamur işleri, kandilli, kandilli mantı, mantı, mantı tarifleri, mantılar, resimli tarifler, tarifi, trakya yemekleri, yöresel yemekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patatesli mantı tarifi AnqeL Hamur İşleri 2 25 Haziran 2014 10:48
Peynirli Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:35
Maydonozlu Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:33
Kuru Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:16
Sebzeli Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:40