IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By SimHa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Temmuz 2014, 22:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabaklı Börek




Malzemeler
3 adet hazır yufka...

Sos için ;

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su
İç harcı için;

2 adet orta boy kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber


Yapılışı
Böreğin iç harcının hazırlanması için ; kabaklar kazınıp yıkanır. Rendenin iri delikli tarafıyla rendelenir. Kabak çabuk sulandığı için kaba aktarılmadan önce avuçlar arasında sıkılır. Üzerine yumurta kırılıp peynir, tuz, karabiber ve pulbiber eklenir ve çatal yardımıyla iyice karıştırılır.
Diğer taraftan, yufkalardan biri tezgaha serilir.
Sosun hazırlanması için ; su ve sıvıyağ bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır ve fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürülür. Üzerine bir yufka daha serilip fırçayla sos sürülür.
Kabaklı harcın yarısı yufkanın her tarafına yayılır. Üzerine son yufka serilip kalan sos sürülür ve kalan kabaklı malzeme aynı şekilde üzerine yayılır.
Yufkalar ucundan başlanarak sıkıca sarılıp rulo yapılır. Rulo börek folyoyla paket gibi sarılarak buzdolabında bir gece kadar bekletilir.
Ertesi gün börek buzdolabından çıkarılır. Üzerinden folyo çıkarılıp 2 santim kalınlığında dilimler elde edilecek şekilde dilimlenir.
Fırın tepsisi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır. Dilimlenmiş börekler yatırılarak tepsiye dizilir.
Börekler 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 35 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Aralık 2019, 09:00   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kabaklı Börek




Sevdiğim boreklerden güzel hafif oluyor

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Aralık 2019, 06:16   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kabaklı Börek




Kabağı sadece börekte seviyorum başka türlü uzak dursun))

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
börek, kabaklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal kabakLı dondurma KarakıZ Tatlılar 1 20 Aralık 2019 09:01
Kabaklı kek (hatay) Sır Yöresel Yemekler 1 20 Aralık 2019 08:59
Kabaklı peynir dip sos Violent Soslar 1 20 Aralık 2019 08:58
Kabaklı Börek Violent Hamur İşleri 0 31 Mayıs 2013 20:33
Ahmet Kabaklı Sır Şairler / Yazarlar 0 11 Ağustos 2012 09:09