![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tepsi Mantısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tepsi mantısı tarifi için malzemeler 4.5 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 250 g orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; Sarımsaklı yoğurt Tepsi mantısı Nasıl Yapılır Yumurta, su ve tuzu karıştırıp, içerisine unu azar azar ekleyerek pürüzsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın. Dinlenen hamuru 3 adet bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritleri 1 cm’lik karelere bölün. Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun. Hamurların ortası açık kalacak şekilde dört ucunu bir araya getirerek mantıları hazırlayın. Yağlanmış tepsiye mantıları düzgünce sıralayın. Salçaları tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu kaynatarak sos hazırlayın. Tepsideki mantıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız mantıya sıcak sosu gezdirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek servis yapın. | |
| ![]() |
Etiketler |
hamurişi, mantısı, tarifleri, tepsi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hazır Yufka ile Tepsi Mantısı | Cappy | Hamur İşleri | 0 | 05 Mayıs 2014 18:54 |
Kıymalı Tepsi Böreği | Violent | Hamur İşleri | 0 | 18 Haziran 2013 20:28 |
Tepsi kebabı (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:23 |
Tepsi kebabı (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:13 |
Tepsi Lahmacunu | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 10 Nisan 2009 06:17 |