IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tepsi kebabı (şanlıurfa)




1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr kıyma
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Soğanı rendeleyin.Kıyma,salça,tuz,isot ve karabiberi ekleyip yoğurun.Patlıcanları 3 parmak eninde kesin.Bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyükçe köfte şeklinde dizin.Ortasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri dilimleyin.Elinize sıvıyağa batırın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üstüne sürün.Bunun nedeni evdeki fırınlarda pişirdiğimiz için üstleri kurumasın.220 veya 250 derecelik fırında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Alt ve üst ayrı pişirilen fırınlarda ilk 30 dakika sadece alttan pişirip sonra üstünü yakın.Yaklaşık 1 saat içinde pişiyor ama[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların pişip pişmediğini kontrol edin.Taş fırın bulma şansınız varsa 30 dakika içinde yemeğiniz servise hazır olacaktır.

NOT;Şanlıurfa’da bu yemeğe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça koyulmuyor ama ev fırınlarında et kuruduğu için ben koyuyorum.Etin içine değil ama servisinde kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kesilip dürüm yapılıyor.Sizde servis yaparken kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve lavaşla yaparsanız çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. 1 paket hazır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kebabi, tepsi, şanliurfa, Şanlıurfa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
Haşhaş kebabı (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 22:12
Tepsi kebabı (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:23