IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Ekim 2019, 08:27   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çift katlı pizza tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamuru İçin,
500gr, 4,5 su bardağı, beyaz un
300 ml, 1+ 1 bardaktan 2 parmak eksik, su
1 paket instant maya
4 çorba kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz

1 adet pizza için,
4 dolu çorba kaşığı domates püresi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
Yarım kırmızı soğan
1 çorba kaşığı pesto sos
4-5 yaprak roka
1 avuç galeta unu

Geniş bir kaseye 500 gr beyaz un, 300 gr su, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup iyice karışana kadar önce kasede yoğurun.
• Ardından tezgaha alıp iyice pürüzsüz bir hale gelene kadar 5-6 dakika kadar yoğurun.
• Ardından hamuru 4 eşit bezeye ayırıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyup üzerlerini nemli bir bezle örtün.
• Bezeleri yaparken elinizi hamurun üzerine kafes gibi yerleştirin avucunuzun içiyle yukarıdan biraz bastırırken parmaklarınızla da yuvarlak şeklini verin.
• Oda sıcaklığında 1 saat hamurlar kabarana kadar bekletin. Hava serin veya kış ayı ise bu süre 1,5 saate kadar çıkabilir.
• Fırını 240 derecede altlı üstlü çalıştırıp en alt rafına varsa fırın taşı yoksa, fırın tepsisinin ters bir şekilde yerleştirin ve ısıtmaya başlayın.
• Pizza sosu için 4 çorba kaşığı domates püresinin üzerine 1 diş sarımsak ezin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, birer silme çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
• Pizza içinse yarım kırmızı soğanı ay ay doğrayın.
• 200 gr kaşar peyniri ince ince dilimleyin. 100 gr kadar kaşar peyniri ise rendeleyin.
• 50 gr İzmir tulumunu ince ince doğrayın.
• Bezelerden birini alıp kesme tahtası veya fırıncı küreğinin üzerinde altına biraz galeta unu serperek açmaya başlayın.
• Elinizle çeke çeke açabilirsiniz. Zorlanırsanız tabii ki merdane de kullanabilirsiniz.
• 1 karıştan biraz daha fazla açılınca içine ince ince dilimlediğiniz 200 gr kaşar peyniri ve 50 gr İzmir tulumunu yerleştirin.
• İkinci hamuru da aynı şekilde biraz galeta unu serpip tezgahta açın ve ilk hamurun üzerine yerleştirip kenarlarını el dikişi yapar gibi, poğaça kapatır gibi alttan üste katlayarak kapatın.
• Üzerine hazırladığınız pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşarların yarısından biraz azını yerleştirin.
• Ay ay doğradığınız kırmızı soğanları. 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil zeytini serpin. Son olarak tercihe bağlı olarak 1 çorba kaşığı kadar pesto sosu parça parça üzerine koyunca artık fırına vermeye hazır.
• Pizzayı ısınmış fırın taşının üzerine koyun. 10 dakika bu şekilde pişirdikten sonra kalan kaşar peynirleri de serpin ve 5 dakika daha pişirince kaşarları güzelce erimiş pizzanız hazır.
• Üzerine birkaç yaprak roka atıp biraz tazelik de katınca afiyetle yemeniz için hazır. Afiyet olsun!

Alıntı

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ciftkatli, lezzetli, pizza, tarif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yufkalı Pizza tarifi Lcia Hamur İşleri 0 20 Ocak 2015 18:05
Katlı Pasta Tarifi Amelia Pastalar 0 16 Temmuz 2014 16:31
İki Katlı Kanepe Tarifi Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 31 Mayıs 2014 13:11
Katlı kesgen tarifi Violent Tatlılar 0 23 Mayıs 2013 19:46
Pizza Tarifi Resimli AnqeL Hamur İşleri 1 20 Mart 2012 00:29