IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2013, 19:46   #1
Çevrimdışı
Katlı kesgen tarifi




Katlı kesgen tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Katlı kesgen nasıl yapılır ? Katlı kesgen malzemeleri nelerdir ? Katlı kesgen Tarifi…


Malzemeler:
1 kg tuzsuz (künefelik) peynir
200 gr kaymak
2 su bardağı un
Ceviz
Şerbeti için;
3 bardak toz şeker
4 bardak su
5 damla limon suyu



Yapılışı:
şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su dökülüp kaynatılır. 1-2 taşım kaynayan şerbet 5 damla limon suyu katılıp ocaktan alınır. Künefelik peynir rendelenir. Hamuru için 2 bardak un 1 tutam tuz ve biraz suyla toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze un serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştirilir ve ikinci hamur yerleştirilip yuvarlak şekilde kesilir.Tüm hamurlar bu şekilde aralarına peynir yerleştirilip kesilir. İçi peynirli hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar kesilir ve üzerine şerbeti dökülür. Kaymak ve cevizle süslenir.
Katlı Kesgen servise hazırdır.



Afiyet olsun…
Katlı kesgen tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Katlı kesgen nasıl yapılır ? Katlı kesgen malzemeleri nelerdir ? Katlı kesgen Tarifi…


Malzemeler:
1 kg tuzsuz (künefelik) peynir
200 gr kaymak
2 su bardağı un
Ceviz
Şerbeti için;
3 bardak toz şeker
4 bardak su
5 damla limon suyu



Yapılışı:
şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su dökülüp kaynatılır. 1-2 taşım kaynayan şerbet 5 damla limon suyu katılıp ocaktan alınır. Künefelik peynir rendelenir. Hamuru için 2 bardak un 1 tutam tuz ve biraz suyla toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze un serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştirilir ve ikinci hamur yerleştirilip yuvarlak şekilde kesilir.Tüm hamurlar bu şekilde aralarına peynir yerleştirilip kesilir. İçi peynirli hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar kesilir ve üzerine şerbeti dökülür. Kaymak ve cevizle süslenir.
Katlı Kesgen servise hazırdır.



Afiyet olsun…
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
katlı, kesgen, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üç Katlı Limonlu Bar Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 21:59
11 Katlı Pasta :) SerhatOZturk Fıkra 0 23 Eylül 2011 14:12
100 Katlı Otel.. AdanaLy Fıkra 3 23 Aralık 2010 01:51
Üç Katlı Börek Kralice Hamur İşleri 0 17 Kasım 2008 13:14