IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2012, 21:59   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üç Katlı Limonlu Bar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Su Bardağı Margarin (Oda Sıcaklığında)
  • Çeyrek Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Vanilya
  • 1 Su Bardağı Un
  • Yeteri kadar Krem Peynir Dolgusu
  • 225 Gram Labne Peyniri
  • 2 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
  • 4 Adet Yumurta Sarısı (Limonlu Kat İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası (Limonlu Kat İçin)
  • Çeyrek Su Bardağı Toz Şeker (Limonlu Kat İçin)
  • Çeyrek Su Bardağı Su (Limonlu Kat İçin)
  • 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu (Limonlu Kat İçin)
  • 2 Çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi (Limonlu Kat İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Margarin (Oda Sıcaklığında) (Limonlu Kat İçin)
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.
Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.
Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın.
Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Su Bardağı Margarin (Oda Sıcaklığında)
  • Çeyrek Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Vanilya
  • 1 Su Bardağı Un
  • Yeteri kadar Krem Peynir Dolgusu
  • 225 Gram Labne Peyniri
  • 2 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
  • 4 Adet Yumurta Sarısı (Limonlu Kat İçin)
  • 1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası (Limonlu Kat İçin)
  • Çeyrek Su Bardağı Toz Şeker (Limonlu Kat İçin)
  • Çeyrek Su Bardağı Su (Limonlu Kat İçin)
  • 1 Tatlı kaşığı Limon Suyu (Limonlu Kat İçin)
  • 2 Çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi (Limonlu Kat İçin)
  • 2 Çorba kaşığı Margarin (Oda Sıcaklığında) (Limonlu Kat İçin)
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.
Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.
Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın.
Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
Üç

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limonlu Tavuk Liaaa Tavuk Yemekleri 0 07 Kasım 2012 16:48
Limonlu ve peynirli sos Adrasteia Soslar 0 22 Ocak 2012 10:59
Limonlu Tereyağı Sos Adrasteia Soslar 0 22 Ocak 2012 10:47
Limonlu Zencefilli Kek Afrodit Kek Tarifleri 0 26 Ekim 2010 13:25