IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Kasım 2012, 22:00   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayram Lokması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 250 Mililitre Süt (Hamuru İçin)
  • 100 Gram Margarin (Hamuru İçin)
  • 1 Tutam Tuz (Hamuru İçin)
  • 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker (Hamuru İçin)
  • 250 Gram Un (Hamuru İçin)
  • 7 Adet Yumurta (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Yağlı Kağıt (Hamuru İçin)
  • Bir Miktar Margarin (Hamuru İçin)
  • Yeteri kadar Sıvıyağ (Hamuru İçin)
  • 200 Gram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 400 Mililitre Su (Şerbeti İçin)
  • Yarım Limon Suyu (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Bir tencerede süt, margarin, tuz ve şekeri sürekli karıştırarak kaynatın. Unu ekleyip iyice karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tenceredeki karışım bir topak halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin. 1 yumurta ekleyip iyice karıştırın.
Diğer yumurtaları tek tek karışıma ekleyin. Yumurtaları tamamıyla karışıma yedirip yumuşak bir hamur elde edin.
Yağlı kağıdı 15x15 cm büyüklüğünde kesip üzerine margarin sürün. Buzdolabında bekletip yağın katılaşmasını sağlayın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın.
Kızartmalık yağı kızdırın. Lokmaları yağlı kağıt eşliğinde yağa atın. Kağıdı lokmalardan ayırıp yağın içinden alın.
Lokmaları 6 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin son 3 dakikasında yağın içindeki lokmaları ters çevirin.
Lokmaları yağdan alıp kağıttan bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.
Şerbet için; şeker ve suyu, limon suyu eşliğinde kısık ateşte kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın.
Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın. Veya şerbeti lokmaların üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soğuk diğeri sıcak olmalı. Aksi halde lokma şerbetini çekmez veya şerbeti çok çektiği için parçalanır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bayram, lokması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir lokması Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:04
Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri Violent Tatlılar 0 18 Ekim 2012 17:49
İzmir lokması tarifi (Ege) Violent Yöresel Yemekler 0 16 Haziran 2012 16:22
Ballı Sultan Lokması Tatlısı Burce Tatlılar 0 26 Mayıs 2012 23:49
Yoğurtlu Bitlis Lokması YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:16