IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2011, 02:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Havacılık İçin İşbirliği




Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Konsey Başkanı Roberto Kobeh GONZALEZ'in katılımı ile Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen panel, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ, DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel KOTİL, TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERSOY ve sivil havacılık sektöründen temsilcilerin katılımı ile gerçekleşti.

Panelin açılışını yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Bilal EKŞİ; konuşmasına sivil havacılık camiasının ve Türk sivil havacılığının gelişmesi için büyük gayret ve özveri ile çalışan SHGM personelinin 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nü kutlayarak başladı.

ICAO'nun bu yıl belirlediği temanın önemine değinen, Genel Müdür Bilal EKŞİ, "Küresel Düzeyde Sürdürülebilir Hava Taşımacılığı için Yardımlaşma ve İşbirliği" temasının sadece sektör aktörleri arasında değil sektörün dışında da küresel düzeyde yardımlaşma ve işbirliğini gerekli kıldığını belirtti.

ICAO'nun işbirliği teması çerçevesinde Türkiye'nin dünya çapında en önde gelen ülkelerden biri olduğunun altını çizen Genel Müdür EKŞİ, Türkiye'nin öncülük ettiği Bölgesel İşbirliği Toplantıları ile 130 ülke ile görüşme ve 87 ülke ile çoklu işbirliği anlaşması yapıldığını hatırlatarak, küresel düzeyde uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğine bu işbirlikleri ile önemli katkılar sağlandığını ifade etti.

Genel Müdür konuşmasında, küresel düzeyde sürdürülebilir büyüme için çevre dostu havacılık faaliyetlerinin de büyük önem taşıdığını vurgulayarak Türkiye'nin emisyon azaltımı konusunda Eylem Planı'nı hazırlanarak ICAO'ya sunan ilk üç ülkeden biri olduğunu kaydetti.

"Özel Sektör ve THY işbirliği yapmalı"


İlk panelist olarak konuşma yapan TÖSHİD Başkanı Murat ERSOY, sivil havacılık sektöründeki hızlı büyümenin pazar paylaşımı konusunu gündeme getirdiğini belirterek, sürdürülebilir havacılık için sürdürülebilir rekabet ortamının oluşması gerektiğini ifade etti.

Uçuş noktaları konusunda pazar paylaşımının büyük önem taşıdığını söyleyen Murat ERSOY, havacılıkta sürdürülebilir büyüme için özel sektör havacılık işletmeleri ile THY'nin işbirliği yapması gerektiğine dikkat çekti.

"Yeni Patronumuz Yolcular Oldu"
THY Genel Müdürü Temel KOTİL konuşmasında, Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM'ın liberalleşme yönünde attığı adımlar sonunda hem THY'nin hem de özel sektörün hızla büyüdüğüne dikkat çekerek "Patronumuzu değiştirdik, yeni patronumuz yolcular oldu." dedi.

THY Genel Müdürü Temel KOTİL konuşmasında, Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM'ın liberalleşme yönünde attığı adımlar sonunda hem THY'nin hem de özel sektörün hızla büyüdüğüne dikkat çekerek "Patronumuzu değiştirdik, yeni patronumuz yolcular oldu." dedi.

THY'de yaşanan büyümeye ilişkin bir sunum gerçekleştiren Genel Müdür KOTİL, THY'nin uçuş ağı büyüklüğü açısından dünyada 8. sırada yer aldığını belirterek, THY'nin Avrupa'nın en iyi havayolu seçildiğini, şimdi de en büyük ağı oluşturarak dünyanın en büyük havayolu olmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Türkiye, Sivil Havacılıkta 8 Bölgesel İşbirliği Oluşumunun temelini attı."

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN ise konuşmasını, Türk sivil havacılığındaki gelişmeleri ve sivil havacılık alanında yapılan bölgesel işbirliği toplantılarını içeren bir sunum eşliğinde gerçekleştirdi.

SHGM'nin KEİ, D-8 ülkeleri, TRACECA, AKDENİZ, RSOO, AFCAC, T-MAG ve Balkan ülkeleri olmak üzere sivil havacılıkta işbirliğini içeren 8 tane bölgesel oluşumun temelini attığını söyleyen Genel Müdür Yardımcısı YALÇIN, bölgesel işbirliği toplantılarında bakım ve eğitim başlıkları olmak üzere, yer hizmetleri, havaalanı terminal işletmeciliği gibi pek çok alanda işbirliği anlaşmaları imzalandığı belirtti.

Genel Müdür Yardımcısı YALÇIN ayrıca, sivil havacılık faaliyetlerinde temel önceliğin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği olduğunu belirterek, ICAO'nun bu çerçevede belirlediği standartların Türk sivil havacılık sektöründe en üst düzeyde uygulanması amacıyla gerekli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

"Yap-İşlet-Devret Modeli ile ekonomiye 1.7 milyar dolar katkı"

DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL, havaalanlarına yönelik altyapı çalışmalarından ve yap-işlet-devret modelinden bahsederek, YİD Modeli ile kamu-özel sektör ortaklığı sayesinde ülke ekonomisine 1.7 milyar dolarlık katkı sağlandığını kaydetti.

Sürdürülebilir havacılık faaliyetleri çerçevesinde özellikle SHGM'nin Yeşil Havaalanları Projesi çerçevesinde çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Genel Müdür BİRDAL, Atatürk Havalimanı'nda kapasite atışına yönelik çalışmalar neticesinde saatte 40 olan iniş kalkış trafiğini 50'ye çıkarttıklarını söyleyerek, 2012 yılında da kapasite artışı konusunda ilave çalışmalar yapılacağını bildirdi.

"Türkiye, işbirliğinde en güzel örneklerden biri"

ICAO Konsey Başkanı Roberto Kobeh GONZALEZ ise; ICAO'nun temel prensibinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği olduğunu belirterek, küresel düzeyde sürdürülebilir havacılık için işbirliği yapılmasının da bu temel prensibin ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydetti. Dünya çapında sivil havacılık alanındaki işbirliği örgütlerinden örnek veren GONZALEZ, Türkiye'nin de Bölgesel İşbirliği Anlaşmaları ile bu konudaki en güzel örneklerden biri olduğunun altını çizdi.

Havacılık güvenliği alanında birçok ülkenin standartları uygulama açısından desteğe ihtiyacı olduğunu belirten ICAO Başkanı, bu yönde atılacak her türlü adıma örgüt olarak de destek vereceklerini açıkladı.

Çevre Politikalarının günümüz dünyası için taşıdığı öneme de dikkat çeken ICAO Başkanı GONZALEZ, iklim değişikliğinin önüne geçilmesi için sivil havacılık sektöründe emisyonların azatlımı çalışmaları ve bu konuda ülkelerin hazırlayacakları Eylem Planlarının hızla hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
düzeyde, havacılık, için, işbirliği, küresel, sürdürülebilir, İçin, İşbirliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Benlik Saygısı İçin; Optimal Düzeyde Özgüven Melodram Felsefe 0 28 Eylül 2011 10:40
Havacılık personelinin tamamı Havacılık Güvenliği Eğitiminden geçecek Chelt Havacılık Haberleri 0 24 Kasım 2010 18:40