IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2019, 08:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçaklarda hava polisi olacak




Uçak kaçırma eylemlerinin önüne geçmek için uluslararası uçuşlarda hava polisi uçaklarda görev yapacak.

Uluslararası uçuşlarda uçak kaçırma ve benzeri olaylara karşı silahlı polis dönemi başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle artık uluslararası uçuşlarda en az iki silahlı sivil polis yer alacak. Yolcu gibi koltuklarda oturacak hava polisleri olaya özel silahlarla müdahalede bulunacak.

İçişleri Bakanlığınca dün Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre uluslararası uçuşlarda artık iki sivil polis bulunacak. Uçak kaçırmalarına ve benzeri olaylara müdahale edecek hava polisleri yolcu gibi koltuklarda oturacak. Özel silahları ile yaşanabilecek olaylara müdahale edecek polisler, polis memuru ve daha üst rütbedeki emniyet hizmetleri sınıfı personeli arasından seçilecek. Hava polisi adayları Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı tarafından oluşturulacak komisyonlarca fiziki yeterlilik ve atış sınavına tabi tutulacak. Sınavlarda başarılı olan personel havacılık terminolojisi, uçak içi kapsamlı atış teknikleri, rehine müzakeresi, silahsız saldırı ve savunma amaçlı yakın dövüş teknikleri konularında eğitim alacak.

Yeni başlayacak uygulama yolculardan da not aldı. İstanbul Havalimanı'nda yeni uygulamayı değerlendiren yolculardan Selami Alpsoy alınan bu karardan memnun olduğunu ifade ederken, İnsanların güvenliğinin çok önemli olduğu ve olması gereken bir proje olduğunun altını çizdi.

Bakü'ye giden Nejat İdriszade ise "Olumlu bir uygulama. Bizim güvenliğimizi düşünüyorlar. Uçakta her şey olabilir, uçağı kaçırabilirler. Bunu düşünenlerden Allah razı olsun" dedi.

Finlandiya'ya giden bir başka yolcu Bilal Çetinkaya ise "Bu çok iyi olur. Uçaktaki yolcuların güvenliği için önemli. Bundan sonra yaşanabilecek olaylar en aza indirilmiş olur" şeklinde konuştu.


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
havacilik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meteoroloji'den İstanbul için son dakika yağış ve hava durumu uyarıları geliyor! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? YaRen Haber Arşivi 1 24 Mayıs 2019 09:04
Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı! Çok kuvvetli olacak.. Bugün hava nasıl olacak? YaRen Haber Arşivi 1 02 Nisan 2019 14:29
Seçim günü hava nasıl olacak? Meteoroloji’den en son hava durumu tahminleri… Sanem Haber Arşivi 1 20 Haziran 2018 16:37
İstanbul hava durumu raporu hava nasıl olacak Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 11:33
Hava durumu - Hafta sonu hava nasıl olacak? Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 18:17