IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2020, 11:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sansar Nedir? Özellikleri Nelerdir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sansar Nedir?

Sansar, özellikle metropolde yaşayan insanlar tarafından bilinmemektedir. Esasında şehirlerde sıklıkla yaşayan hayvan, kalabalık ve şehir kalabalığından uzaklaşmak için genellikle kırsal bölgelerde varlığını sürdürmektedir. Günümüzde mevcut sansarların büyük bir çoğunluğu, küçük yerleşim yerlerine ve kırsal bölgelerde görülmektedir.

Sansar, gelincikle aynı aileden gelen, tehlikeli bir hayvandır. Sansarı, genellikle kümes hayvanı yetiştiricileri ve tarımla uğraşan kişiler oldukça yakından bilmektedir. Çünkü sansar, kümes hayvanlarına zarar veren ve beslenmek dışında da hayvanları öldürebilen bir hayvandır. Sansarın bu öldürme içgüdüsü, kümes hayvanları önündeki en büyük tehlike olmasını sağlamaktadır.

Vücut yapısı ve çevikliği sayesinde hemen hemen her açıklıktan geçebilen sansar, bu özelliğini kullanarak her türlü yere girebilmektedir. Bu nedenle çiftçiler, tarlalarda sansar saldırılarına karşı önlemler almaktadır....Sansar Nerelerde Yaşar?

Sansar, genellikle ülkemizin kırsal bölgelerinde yaşamaktadır. Sansar nüfusunun büyük bir çoğunluğu, tarımın yaygın olarak yapıldığı alanlarda ve yüksek kesimlerde bulunur. Bunun yanında daha işlek alanlarda da sansara rastlamak mümkündür.

Gelincikle aynı familyada olan sansar, bulunduğu yerlerdeki diğer kümes hayvanları için bir tehlike arz etmektedir. Beslenmek için değil, sadece öldürmek için kümes hayvanlarına saldıran sansarın bu nedenle kurulu düzenden uzakta bulunması yararlı olacaktır.

Genellikle etçil olarak beslenen sansar, gerektiği durumlarda otçul da beslenebilmektedir. Sansarlar, yaklaşık 2 kilogram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda olması sebebiyle genellikle fark edilmemektedir. Ancak bulunduğu yerlere verdiği zararla kısa zamanda varlığını belli eder. Uzun ve tüylü bir kuyruğa sahiptir. Renkleri genellikle açık ve parlak kahverengidir. Sansar yavrusunda bu boyut rakamları çok daha azdır. Ancak sansar yavruları da aynı şekilde çevik ve kıvraktır....Sansarın En Bilinen Özellikleri Nelerdir?

Sansarların en bilinen özelliği tehlikeli olmasıdır. Bu tehlike genellikle insanlara karşı değil, diğer hayvanlara karşıdır. Ancak sansar saldırısı ile zarar görmüş insanlar da bulunmaktadır. Bu nedenle sansarların yakınında bulunmak tehlikeli olabilmektedir. Sansar ve gelincik, kümse hayvanı yetiştiriciliği yapan her vatandaşın korkulu rüyasıdır. Oldukça zararlı olan bu hayvanlar, katil içgüdülü olduklarından beslenme amacı dışında da hayvan öldürebilmektedir. Sansar saldırılarından korunmak isteyen çiftçiler, hayvanları sansarların ulaşamayacağı yerlerde yetiştirmelidir. Aksi takdirde bir kümes hayvan olası bir sansar saldırısı ile telef olabilmektedir.

Sansarlar, genellikle iki kişi halinde avlanırlar. Çift halinde gezen bu hayvanlar, tavus kuşu, kuş, tavuk, sürüngenler gibi hayvanları avlar. Bunların dışında meyve ve yumurtayla da beslenebilirler.

Sansarlar aynı zamanda kemirgen sınıfına ait hayvanlardır. Bu nedenle sansarlar çevreye de zarar verebilmektedir. ( ALıntı )

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hayvanlar alemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Android nedir, ne işe yarar, özellikleri nelerdir? SimHa Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 17 Mart 2018 21:02
Pug nedir, özellikleri nelerdir? Ebru Hayvanlar Alemi 0 10 Nisan 2016 16:07
Aytaşı Özellikleri Nedir- Ay taşının Özellikleri Nelerdir PySSyCaT Alternatif Tıp 0 15 Mart 2015 01:47
MBT ayakkabı nedir özellikleri nelerdir? Zen Ah Kadınlar 0 01 Mayıs 2013 16:31
Panel Nedir - Panelin Özellikleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 12 Nisan 2012 02:22