IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2018, 15:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hobi bahçeciliği nedir?




Kendi ürününü yetiştirmek isteyenler için çok güzel uğraşlardan biri de hobi bahçeciliğidir. Aslında organik tarımla ve organik bahçecilikle çok benzer bir alandır ama yapılış şekli gibi durumlardan ötürü bazı farklılıklar göstermektedir. Yoksa hobi bahçeciliğinde ürettiğiniz ürettiğiniz ürünler de yine organik tarımda olduğu gibi tamamen doğal ve sağlıklı olmaktadır. “Şöyle küçük bir bahçem olsun. İşten güçten arta kalan vakitlerde elim biraz toprağa değsin. Bağ bahçe işleriyle uğraşayım. Hem kendi sağlıklı ürünlerimi de üretirim.” diyorsanız tam size göredir hobi bahçeciliği. Laf aramızda Türkiye’de biraz emekli hobisi olarak da görülür..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Halbuki alakası yok.
O zaman kavram kargaşasına son vermek için şöyle genel hatlarıyla tanımlayalım hobi bahçeciliğini… Yazımıza geçmeden önce “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]” konulu yazımıza da linke tıklayarak ulaşabilir ve diğer ilgili yazıları da okuyabilirsiniz. Ayrıca “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]” kategorimize giderek yazılan diğer yazıları da okuyabilirsiniz.
Hadi o zaman başlayalım.


Hobi bahçeciliği nedir?

Hobi bahçeciliği denince akla koca bir tarlayı sürmekten ya da balkonda sebze meyve yetiştirmekten daha farklı bir şey gelir. Şöyle çok büyük değil, hobi ölçüsünde sebze ve meyve yetiştirmeye yetecek kadar büyük bir bahçede hobi olarak kendi ürününüzü yetiştiriyorsanız bunun adı hobi bahçeciliğidir. Yani kırsal kesimde yaşıyor ve daha geniş topraklarda ürün yetiştiriyorsanız bu organik tarım iken; şehirdeki müstakil evinizin bahçenizde ufak çaplı yetiştirme yaptığınızda bu organik bahçecilik olur. Aradaki fark bu kadar basit..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Dolayısıyla hobi bahçeciliğindeki ürün yetiştirme esasları organik tarım ile bire bir örtüşmektedir. Elde edilecek ürünlerin konvansiyonel tarımdan çok daha sağlıklı olacağı aşikardır. Olası tek kötü ihtimal bulunduğunuz yerdeki hava kirliliğidir. Hobi bahçeciliği daha çok şehre yakın müstakil alanlarda yapılır malum…



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bakın mesela yukarıdaki resim İstanbul’da bulunan hobi bahçelerine bir örnektir. Yani birbirinden taş bloklarla ayrılmış o alanlardan biri bile hobi bahçeciliği yapmanız için yeterli olacaktır.
Eh, biraz da hobi bahçeciliği yaptığınız zaman alınacak ürünün organik tarımdaki gibi büyük miktarlarda olmayacağını tahmin ediyorsunuzdur. Yani bu sizin işten arta kalan vaktinizde şehir stresinden uzaklaşmanızı, haftalık bedensel faaliyetlerinizi yerine getirmenizi sağlayan bir uğraştır. Şehrin ortasında hobi bahçeciliği yapan bir insan; betonların arasında geçirdiği yaşam boyunca toprakla temasını hiçbir zaman kaybetmez. Çevresindekilere kıyasla daha dinç daha dingin olur. Hayattan keyif almasını daha iyi başarır.
Hobi bahçeciliği ile ilgili görüşlerinizi, ne olup ne olmadığını yorum kısmından siz de çekinmeden yazabilirsiniz. Sonuçta hepimiz insanız. Hiçbirimiz şu resimdeki bahçe gibi planlanan bir proje değiliz, hepimizin fikri mevcut..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hobi, hobi bahçeciliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hobi Hastalığı Nedir? Sevda Çocuk Sağlığı 0 07 Temmuz 2012 02:38
Hobi Nedir? Sevda Hobiler 0 07 Temmuz 2012 02:37
Şehir bahçeçiliği hayat kurtarıyor Aze Haber Arşivi 0 15 Eylül 2011 07:38