IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 18:16   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mesih'e İhtiyaç




Melekler, haberi çobanlara duyuruyorlar.

Bkz. Luka 2:8-20

Mesih'in doğumuna birçok göksel olay eşlik etti. Göğün yeryüzü olaylarıyla ilgelendiği öteden beri biliniyordu. Meleklerin büyüğü bu olağanüstü doğumun yaklaştığını müjdelemek için üsüste geldi. Tanrı, hiçbir zaman bu seferinde olduğu gibi melekler topluluğu göndermemişti. Yeryüzünde göğün ezgileri duyuldu. İnsanların kulaklarına dek erişen bu ezgiler kimlerin kulaklarında yankılanmıştı ? O şanslı kişiler ne halkın ileri gelenleri, ne din önderleri ne de bitişikteki sarayında kral Herodes ya da görkemli tapınağında rahip başıydı. Ama bu onur ve sevinç yoksulluklarında bu çocuğa benzeyen kişileri buldu. Yeryüzü kurulduğunda sabah melekleri hep birlikte ilahiler söylemişler. Tanrı'nın tüm yaratıkları sevinç çığlıkları atmışlardı. İnsanlar, bunu işitmediler. Fakat Kurtulmalık işinin kurtuluşu, öncesiz Oğul'un bedene giresiyle gerçekleşecek günahlıların kurtuluşu temelinin atılmasıyla Beytlehem vadilerinde sürülerinin gece bekçiliğini yapan çobanlar meleklerin sevinç haykırışlarını duydular. Melekler, bu kez gerçekleşmiş bir olayı müjdelediler.

" Bugün size bir kurtarıcı doğdu... " derken melek bu temel sözcüğü bir kez daha söyledi. Melek, bu Kurtarıcının Davut'un kentinden de olacağını bildirdi. O halde O, Davut'un soyundan gelen Mesih'ti ve sıradan bir insan olamazdı.

Melek, bu önemli konuşmayı bitirir bitirmez; göğün askerlerinden bir topluluk belirdi. Yeni bir duyuruda bulunmak için değil, verilen duyuruyu pekiştirmek amacıyla gelmişlerdi. Tanrı'yı överek ortaya çıktılar. Bu, gökteki özel görevleriydi.

İnsanlar, ne denli arzu etseler de melekler daha fazla yanlarında kalamazdı. Göğe döndüler. Yücelik ve alçakgönüllülüğün kolkola
verdiği bu görünümü doya doya seyretmek için çobanlar, hızla meleğin gösterdiği yöne gittiler. Meleklerin ziyaretine, çocuğun - meleklerce duyurulan - gerçek kimliğine tanık oldular.

O, bir krallık sarayında doğmuş olsaydı bu yoksul giysileri, kaba görünümleriyle kimse çobanların O'nu görmek için girmesine izin vermezdi. Ama kim onları bir ahır, ziyaret etmekten engelleyebilir ? Koşar ayak geldiklerinde meleğin bildirdiğini olduğu gibi gördüler. Meryem'e, Yusuf'a, rastladıkları kişilere o gece başlarından geçeni anlattılar. Meleğin kendisine verdiği müjdenin doğruluğunu kanıtlayan bu haber, Meryem için bambaşka bir önem taşıyordu.

Çobanlar, Tanrı'yı yücelterek sürülerine döndüler. Canların çobanının, kilisenin başının ilk müjdecileriydi onlar.

Yazan: George FORD

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ihtiyac, mesihe, İhtiyaç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Van'ın ÖNCELİKLİ İhtiyaç Listesi aLya Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 10:45
Arh+ Kan İhtiyac Vardr Acil! Toprak Serbest Kürsü 2 24 Ekim 2011 01:57
Canlı Varlıkların Duâsı..(İhtiyaç Lisanıyla Duâ) Sevda İslamiyet 0 27 Şubat 2011 13:15
İhtiyaç Anında Kalbimi Kırınız Sır Aşk ve Sevgi Köşesi 1 23 Şubat 2011 04:09
Evlilik Terapistine İhtiyaç Duyulan Durumlar YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2009 11:26