IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLueMooN
  • 1 Post By neXus

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2019, 09:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amerika'dan Huawei Konusunda Geri Adım




ABD Hükümeti, Huawei’ye Bazı Kısıtlamalar İçin 90 Gün Süre Verdi.

ABD yönetimi, Huawei ile ilgili alınan kararların bir kısmını 90 gün boyunca askıya aldığını duyurdu. Amerika Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, bu sürece 'geçiş süreci' ismi verildi.

Trump yönetiminin Çinli teknoloji üreticisi Huawei'yi kara listeye almasının ardından önce Google, ardından da Intel ve Qualcomm, Huawei ile olan ilişkilerini kestiklerini açıklamışlardı. Huawei ise bu konuda geri adım atmamış "Bekleyin ve görün." çıkışını yapmıştı. Dün yaşanan bu hararetli sürecin ardından, yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Buna göre ABD, Huawei'ye uyguladığı kısıtlamaları geçici olarak hafiflettiğini duyurdu.



Alınan yeni karara göre Huawei için alınan kısıtlama kararlarından bazıları 90 gün boyunca askıya alınacak. Bu sayede Huawei'nin küresel çapta kriz yaşamasının önüne geçilmiş oldu. Huawei bu karar doğrultusunda her ne kadar yeni ürünler tasarlamak için ABD üretimi ürünler alamayacak olsa da en azından şu an ki ürünlerinin sürdürülebilirliğini devam ettirebilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Amerika Ticaret Bakanı Wilbur Ross, bu durumu bir geçiş süreci olarak tanımladı. Böylece Huawei teknolojisini kullanan telekominikasyon şirketlerinin, yeni anlaşmalar yapması için imkan tanıdıklarını ifade eden Ross, sürenin uzatılıp uzatılmayacağı hakkında bir açıklama yapmadı. Amerika Ticaret Bakanlığı'nda avukatlık yapan Kevin Wolf ise bu kararın alınmasının altında yatan sebebin internet, bilgisayar ve akıllı telefon sektörlerinde ortaya çıkabilecek bir çöküş olduğunu ileri sürdü.

Huawei cephesinden de bu kararla ilgili açıklamalar geldi. Huawei kurucusu Ren Zhengfei, ABD yönetiminin Huawei'nin gücünü küçümsediğini, özellikle 5G teknolojisinde kimsenin kolay kolay Huawei'ye yetişemeyeceğini ifade ederek, lisans konusuyla ilgili olarak Google'la görüşmelerin sürdüğünü ayrıca alınan bu erteleme kararının kendilerini etkilemeyeceğini ifade etti.

Bu kararın altında yatan sebepler her ne kadar devlet yetkilileri tarafından açıklanmış olsa da, yine de kafalarda bazı soru işaretleri bulunuyor. Özellikle kararın alınmasından sonra piyasalarda yaşanan düşüşler, Amerika Birleşik Devletleri'ni böyle bir karar alma konusunda mecbur bırakmış olabilir. Çünkü Amerikalı şirketlerin hisse değerleri, yasaklama kararının alınmasından sonra ciddi bir düşüş yaşadı. Ayrıca Huawei yasaklamasının Amerikalı şirketlere olan maliyetinin 56.3 milyar dolar olabileceği konuşulurken, bu yasaklama sonucunda işlerinden ayrılmak zorunda olacak çalışanların sayısının ise 74 bin civarında olduğu söyleniyor.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Mayıs 2019, 10:15   #2
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Amerika'dan Huawei Konusunda Geri Adım




Mobil dünyada pazarın %20si Huawei de, ancak bu Huawei ile kalmayacaktı, mobil dünya pazarının geri kalan %20lik kısımda diğer Çinli (xiaomi, oppo, One plus, Zte, vivo) firmalarda olduğunu düşünürsek ki tam emin değilim belki daha yüksek pazar payı vardır. Ortalama %40lık payı kaybetme riskini göze alabilirmi abd açıkçası hiç sanmıyordum. Bu ara Bi tükürdüğünü yalama politikasına gireceğini öngörmek çok zor değildi yani.
Kaldıki 2 ay öncesi Huawei genel müdüründen cep telefonları için yeni bir işletim sistemi geliştirdikleride duyurulmuştu.
Kısa vadede yeni işletim sistemlerini dünyaya entegre etmek kolay olmayacak belki ama Google unda Android pazarının %40ını kaybetmeyi göze alamayacağıda Bi gerçek.
Şuan herşey olabilir ama bunu siyasi anlamda oturup çözecekler gibi geliyor bana.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mayıs 2019, 10:45   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Amerika'dan Huawei Konusunda Geri Adım




Huwai google yide apple yide sollar kendi isletim sistemini tam olarak hizmete sokarsa, birde yayincilar icin iyi bir gelir platformu olusturursa google nin zarari daha da buyuk olacaktir

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Mayıs 2019, 11:02   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Amerika'dan Huawei Konusunda Geri Adım




iOS tarzı kendine has, + özellikleri olan bir işletim sistemi olursa ne âlâ, başarıyı yakalarlar ancak Nokia'nın bir zamanlar yaptığı gibi windows gibi bir işletim sistemine sahip olurlarsa çok sorun yaşarlar bence.
Tabii bunlar Abd'nin son çırpınışları, yakın gelecekte 2. veya 3. süper güç olarak yerlerini alacaklar.

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
abd, cin, huawei


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung ve Huawei, Maliyetler Konusunda Apple'a Yaklaştı BLueMooN Cep Telefonlar 0 08 Nisan 2019 09:36
Putin'den Ukrayna konusunda geri adım AngeL Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2014 21:28
Obama cami konusunda geri adım attı Feronia Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 15:05