🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marsala Şarabı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Marsala şarabı Sicilya adasının yerel şaraplarından biri olarak dünyaca ünlüdür. Adını da adadaki küçük bir kentten alır. Marsala şehri Sicilya’nın batı bölgesinde yer alır. Tatlı bir şarap türü olan Marsala koyu amber rengine ve yanık şeker lezzetine sahip bir şaraptır. Pişirilmiş ve hacminin üçte birine azaltılmış üzüm suyu ilavesiyle üretilmektedir. 1798’de İtalyanların kendi şaraplarını, İngiltere’ye tanıtmak için üretilmiştir ve yine İngiltere’ye taşınması sırasında içine brandy eklenerek kuvvetlendirilmiştir. Günümüzde İtalyanlar yemeklerinde Marsala’yı kullanırlar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Marsala şarabı fıçılarda 5-10 yıl arasında yıllandırılır ve en az %18 alkol oranına sahiptir. Bu şarapların yıllandırılması solera sistemine benzer bir uygulamayla yapıldığı için Soleras olarak da anılmaktadır. Superiore ve Superiore Riserva olarak adlandırılanlar ise bir alt kalite sınıfında yer alır. Onlar ise 2-4 yıl arasında fıçılarda yıllandırılır. Bu iki kategori dışında kalan ve Marsala üretiminin çoğunu oluşturan ve sadece Marsala olarak etiketlenenlerse 1 yıl dinlendirilir ve alkol oranı biraz daha düşük olur. Başlıca Marsala Çeşitleri
Fine: % 17 vol. 1 sene yıllandırılır.
Superiore: % 18 vol. 2 sene yıllandırılır.
Superiore reserve: % 18 vol. 4 sene yıllandırılır.
Vergine soleras: % 18 alkol 5 sene yıllandırılır.
Marsala Servisi
Marsala yemek öncesi, aperitif olarak ve ilk yemekle birlikte servis edilir. Günümüzde parmesan, gorgonzola, rokfor gibi peynirlerle servis edilir.