![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Portakallı Soğuk Şurup Malzemeler 4 kişilik 4 portakal 2,5 su bardağı (600 ml) su 1,5 su bardağı (350 g) tozşeker 2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu 2 yemek kaşığı (30 ml) portakal çiçeği suyu ya da gülsuyu 1/3 su bardağı (40 g) tuzsuz ve ayıklanmış antepfıstığı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Portakallı Soğuk Şurup Tarifi 1-Bir sebze soyucusuyla, beyaz kısımlarını üzerinde bırakacak şekilde portakalların kabuklarını soyun. 2-Kabukları, çok ince şeritler halinde kesin. Acı tadının gitmesi için, suyunu birkaç kere değiştirerek kaynatın. Kağıt havlu ile kurulayın. 3-Suyu, şekeri ve limon suyunu tencerede kay-natın. Şerit halindeki kabukları da ekleyip, şurup iyice yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişi-rin. Portakal çiçeği suyunu ya da gülsuyunu ila-ve edip karıştırın ve soğumaya bırakın. 4-Üzerlerindeki beyaz kısımları çıkarıp, portakalları dilimleyin. Servis tabağına dizip, üzerlerine şuruptan dökün. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra antepfıstıklarını üzerine serpip servis yapın
__________________ Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz. | |
| ![]() |
Etiketler |
portakallı, soĞuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Soğuk espriler: Duyanları tir tir titretecek kısa ve sorulu en soğuk espriler! | Sanem | Komedi ve Mizah | 0 | 04 Kasım 2018 21:31 |
Zaditen Şurup | Desmont | İlaçlar ve Yan Etkileri | 0 | 12 Ocak 2015 19:53 |
Volkan Konak - Soğuk Soğuk Akayi | Amelia | U, Ü, V, Y, Z | 0 | 24 Mayıs 2014 23:11 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |