🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
8-9 limon suyu
1 bardak şeker
8 bardak Hindistan cevizi suyu
4 bardak su
1/2 bardak lavanta şurubu ( 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 4 çorba kaşığı ayıklanmış lavanta)
Buz
Yapılışı:
Limon suyu, şeker, hindistan cevizi suyunu ve suyu bir sürahinin içine alıp şeker eriyene kadar karıştırın ya da çalkalayın.
Lavanta şurubu için; 2 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine 4 çorba kaşığı ayıklanmış lavantayı dökün. Karıştırdıktan ve bir miktar daha ateşte tuttuktan sonra kapağı sıkıca kapatılmış kavanozlara doldurup 2 hafta kadar buzdolabında saklayınız.
Önceden hazırladığınız lavanta şurubunu sürahi içine boşaltıp karıştırın. Lavanta şurubunun miktarını kişisel zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Servis yaparken biraz buz ve lavanta tutamı ekleyebilirsiniz.