IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2011, 10:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternette çocuk ve aile profili kriterleri!




Güvenli internet hizmeti çerçevesinde oluşturulan Çocuk ve Aile Profil Kriterleri Çalışma Kurulunun, çocuk ve aile profilleri ile ilgili kriterleri belirlediği bildirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, güvenli internet hizmetinin, çocukların ve gençlerin internet üzerindeki zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla ortaya çıkan bir proje olduğu, bu düzenleme yapılırken, internet kullanıcılarının kuruma ilettikleri talepler ve şikayetlerin dikkate alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili hazırlanan mevzuatlar çerçevesinde güvenli internet hizmeti kapsamında oluşturulacak profil kriterlerinin belirlenmesi amacıyla konusunda uzman akademisyenler, sektör temsilcileri ve ilgili kurum temsilcilerinden müteşekkil, ''Çocuk ve Aile Profil Kriterleri Çalışma Kurulu''nun oluşturulduğu hatırlatılan açıklamada, söz konusu kurulda, psikoloji, pedagoji, sosyoloji ve hukuk gibi alanlarda uzmanlığı olan kişiler arasından seçilen üç üye, İnternet Kurulunun sivil toplum temsilcisi üyelerini temsilen iki üye, Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonunu temsilen bir üye, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulundan 3 üye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını temsilen de iki üyenin yer aldığı ifade edildi.

Çocuk ve Aile Profil Çalışma Kurulunun yaptığı çalışmalar neticesinde çocuk ve aile profilleriyle ilgili kriterlerin bilimsel ve güncel veriler ışığında, Türkiye'nin sosyo-kültürel dokusuna uygun şekilde hazırlandığı belirtilen açıklamada, Kurul tarafından alınan kararlar şöyle özetlendi:

''-Güvenli internet hizmeti kapsamında yer alan web siteleri için, web sitelerinin kriterlere uygunluğu hususunda site sahiplerinin beyanı esastır.

-Güvenli internet hizmeti'nde; eğitim, kültür, sanat, iş, ekonomi, bankacılık ve finans, kariyer, medya, alışveriş, internet hizmeti, sağlık, spor, müzik, oyun vb. konularda içerik barındıran web siteleri ile resmi kurum ve kuruluşlara ait web siteleri yer almalıdır.

-Güvenli internet hizmeti'nde; kumar, intihara yönlendirme, Atatürk'e hakaret, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, fuhuş, müstehcenlik, ırkçılık, ayrımcılık, nefret, terör, şiddet-vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dövüş sporları, hayvan dövüşleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım vb. içerikleri barındıran web siteleri ile bu içeriklere erişilmesini sağlayan web siteleri ve uygulamaları yer almamalıdır.

-Güvenli internet hizmetinde; 3. maddedeki unsurlarla ilgili, örtülü reklam, bilinçaltını etkileyen reklam ve güdüleme içeren hiçbir içeriğin bulunmadığı web sitelerine yer verilmelidir.

-Telif hakları, sağlık için tehlikeli madde temini, dijital oyunların envanteri, tütün ve alkol satışı gibi konularda uzman kurum ve kuruluşların görüşlerinin tam olarak yansıtılabilmesi önem arz etmektedir.''

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2 milyon aile çocuk özlemi çekiyor" Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 20:28
Çocuk, Televizyon Ve Aile... Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mayıs 2008 13:35