IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2011, 10:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PayPal Güvenlik Timi dolandırıcılara savaş açtı!




PayPal, Türk kullanıcısının online alışverişte finansal bilgilerini paylaşma endişesini ortadan kaldırıyor.

Son dönemde yükselişe geçen internette dolandırıcılık vakaları, online alışverişte güvenlik konusunu tekrar gündeme taşındı. 2011 yılının başında Türk Lirası ile hizmet vermeye başlayan dünyanın en güvenilir online ödeme sistemlerinden olan E-ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği’nin kullanıcılara önerdiği PayPal kullanıcılarının kişisel ve finansal bilgilerini paylaşmıyor ve gerek kendi teknolojisi gerekse sürdürdüğü işbirlikleri ile farklı dolandırıcılık yöntemlerini engelleyerek güvenli bir alışveriş ortamı sunuyor.

Bilişim sektörü son 10 yılda küresel olarak büyük bir gelişme gösterdi. Bu trendin bir parçası olarak bugün online alışveriş ve sanal satın alma eğilimleri gündemi meşgul ediyor. Araştırmalara göre, Türkiye’de online alışveriş sitelerine duyulan güven eksikliği ve kullanıcının finansal bilgi paylaşımında öngördüğü riskler hala online alışverişe ket vuran engellerin başında yer alıyor. PayPal Türkiye Ülke Müdürü Kıvanç Onan, PayPal’ın kendini sürekli yenileyen anti dolandırıcılık sistemine sahip olduğuna dikkat çekerek, “Dolandırıcılık sitelerine karşı özel algılama araçlarımız olduğu gibi sadece bu siteleri belirlemek ve kapatmak için çalışan elemanlara sahibiz” diye konuştu.

Türkiye’de online alışverişin çok hızlı artış gösterdiğine değinen PayPal Türkiye Ülke Müdürü Kıvanç Onan, 2010 yılında 4.5 milyar dolarlık e-ticaret potansiyeline ulaşıldığını belirtti. E-ticaret’in dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişe geçtiğini dile getiren Onan, “Türkiye, online işletmeler ve dolayısıyla online ödeme sistemleri için büyük bir pazar oluşturuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde büyüyecek olan e-ticaret ile birlikte online ödeme sistemleri de yaygınlaşacak” dedi.

Sahte sitelerin korkulu rüyası oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Ekim ayında 872 kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle bir çeteyi yakaladığını ve son dönemde bu tür dolandırıcılık haberlerinin artış gösterdiğine değinen Kıvanç Onan, PayPal’ın kullanıcıların finansal ve kişisel bilgilerini saklı tutarak, tanımadıkları bir siteden alışveriş yapmaları halinde duyacakları endişeleri ortadan kaldırdığını belirtti. Onan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnternette birçok güvenlik tehdidi var ve PayPal bu tehditlere karşı aralıksız savaşıyor. Dolandırıcılık sitelerine karşı özel algılama araçlarımız olduğu gibi bu siteleri belirlemek ve kapatmak için çalışan elemanlara sahibiz. Bir şirketin çabasının yetemeyeceği phishing’i (kişisel bilgileri çalmak üzere tasarlanmış sahte siteler) engellemek için birçok farklı önlem alıyoruz. En önemlisi, her transferin sistemden geçtiğini kontrol ederek, kendini yenileyen anti-dolandırıcılık sistemine sahibiz. Sektör ortaklıklarımız ile internet servis sağlayıcılarla yakın çalışarak belirlenen sahte sitelerin kaldırılmasını sağlıyoruz. Sahte siteler ve kimlik hırsızlığına karşı yapılanmış sektörel organizasyonlar ile ortaklaşa çalışmalar yürütüyoruz. Online güvenlik merkezimiz sayesinde kullanıcılara internette daha güvenli kalmalarını sağlayacak bilgiler sunuyoruz. Tüm bunlara ek olarak, PayPal alıcı koruma politikası ile üçüncü partilerle yaşanacak sorunlar için geri ödeme yaparak kullanıcılarımızı koruyor.”

Türkiye’de yükselişe geçecek

PayPal’ın Türkçe ve üst düzey güvenlikli online ödeme sistemi sunduğunu aktaran Kıvanç Onan, kullanıcıların özel bilgilerini başka sitelerle paylaşmadan ödemelerini farklı ödeme seçenekleriyle PayPal üzerinden yapabildiğini kaydetti. “Kredi kartı bilgilerini kimse ile paylaşmadan, güvenilir bir şekilde saklayarak dünyadaki birçok online siteden alışveriş imkanı sunuyoruz” diyen Onan, PayPal’ın 2010 yılı içinde tüm dünyada e-ticarette yapılan ödemelerin yüzde 18’ini gerçekleştirdiğini, Türkiye pazarında da kısa zamanda daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açtı, dolandırıcılara, güvenlik, paypal, savaş, timi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anonymous, çocuk -----suna savaş açtı! KarakıZ Ağ, Network ve Networking 0 24 Ekim 2011 22:38
Microsoft, Abobe'a savaş açtı Dilara Ağ, Network ve Networking 0 26 Mart 2009 15:34
Gebze'de Yeşilay internete savaş açtı. Collettivo Haber Arşivi 0 23 Eylül 2008 00:45
Arçelik teknomarketlere savaş açtı: "Türkiye'yi çöplüğe çevirdiler" BLaCK_and_WHiTe Serbest Kürsü 0 08 Ocak 2008 10:16