IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By NurSima

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2022, 20:13   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hz. Eyüp’ün Sabrı




Her insan her Müslüman bilir ki Hz. Eyüp ün sabrı bir insanlık örneğidir. Gelmiş geçmiş hiçbir kul da böyle sabır görülmedi.

Hz. Eyüp malı mülkü hayvanları evlatları sayılamayacak kadar çoktu. İlk kez hayvanlarına hastalık girdi ilk olarak hayvanlarını kaybetti. Ve insanlar şaşkınlık için de Hz. Eyüp’ü izliyorlardı ne tepki vereceğini merak ediyorlardı.

Vah vah edip Hz. Eyüp’ü kışkırtmaya çalışıyorlardı. Ama koskoca hz eyüp kanar mı? Allah verdi Allah aldı derdi herkese gayet metanetli bir şekilde.

Ardında Hz. Eyüp dışarıdayken bir zelzeleyle evi yıkıldı içinde sadece hanımı sağ çıktı. Hz. Eyüp ün ellerinde evlatlarının kanı vardı gözleri yaşlarla doluydu.

Ama ya sabır demekten başka bir şey gelmiyordu elinden. Peygamber malını mülkünü evini ve de evlatlarını kaybetti ama hiçbir zaman sabrını Allah’a olan inanç ve güvenini kaybetmedi. Daima metanetle dimdik durup ibadetine devam etti.

Ama sınavı henüz bitmemişti. Hastalıklarda peşinden düşmüyordu. Vücudunu yaralar sarmıştı. Her yeri hastalık olmuştu. Karısı ona bakıyordu.

Elinde avucunda bir şey kalmamıştı. Evi, hanımı geçindirmeye çalışıyordu. Hastalığı artmıştı ve insanlar bulaşıcı olmasında korktuğu için kimse ona yaklaşamıyordu. O kadar artmıştı ki hastalığı dudağını bile kıpırdatamaz olmuştu.

Bir insanın başına gelebilecek şeylerin en kötüleri gelmişti başına ama o hiçbir zaman kalbinden Allah aşkı yitirmedi kalbiyle şükrünü sabrını söyleyip Allah a olan bağlılığı hiç azalmamıştı. Sınavını çok güzel bir şekilde geçmişti ve insanlara büyük örnek olmuştu.

En sonunda hastalığının çoğaldığı ve ağrılarının bırakmadığı bir anda Allah dua etti “Ey Rabbim, halim sana malumdur, adını anamayacak kadar hastayım kötüyüm. Ey şifa veren senin şifana muhtacım.”

O kadar malını, evini, parasını, evlatlarını, sağlığını her şeyini kaybetmesine rağmen istemeyen peygamber, şifa istemesinin tek sebebi ibadetlerinde zorlaşması daha sık yapamaması işte bu yüzden sadece şifa istedi Allahtan, Allah rızası için.

Yüce Allah Eyüp kulundan çok memnundu. Eyüp peygamberin yerini kendi makamında da yükseltti. Artık sınavını geçmişti ve ona şifa olması için yol gösterdi.

Ona ayağını yere vur diye emir yolladı. Hz. Eyüp kulu ayağını zorla hareket ettirebildi. Ve ayağı yere değdiği an şifalı su yerden fışkırdı. Berrak tertemiz mis kokulu su akıyordu yerden.

Ve Eyüp peygamber o sula kendini temizledi, yıkadı, yaralarına şifa oldu ve bir güzel de içince eski sağlığına kavuştu. Hatta daha dinç ve kuvvetli oldu.

Çalışarak daha yakın zamanda mal mülk sahibi oldu eşi onun yanına geldi ve tekrardan çoluk çocuk sahibi oldu. Eskisinden çok daha ferah günleri oldu.

Veren Allah’tır alan da Allah’tır. Hiçbir sınavını ödülsüz bırakmaz. Eyüp peygamber sabrıyla sadakatiyle kitaplara geçti hepimize örnek oldu.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Mayıs 2022, 21:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hz. Eyüp’ün Sabrı




Sabır sabır sabır...🙏

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dini hikayeleri, hz eyup sabri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabrı Anlat Bana ... Sır Resimli Şiirler 2 02 Mayıs 2013 05:11
Eyüp Aşık (Eyüp Aşık Kimdir? - Eyüp Aşık Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 19 Şubat 2012 22:03
İsrafil Sabrı Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 00:40
Arı sabrı “Derdi bal olanın, sabrı dağ olmalı” pyracantha İslamiyet 0 22 Aralık 2010 21:00