IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2023, 22:54   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gebelikte Romatoid Artrit




Romatoid artrit anne karnındaki bebeğe zarar verir mi?


Romatoid artrit sorununun kendisi anne karnında büyüyen bebeğe zarar vermez. Fakat romatoid artrit semptomları gebelik süresince gelişebilir. Romatoid artritli kadınlarıda düşük yapma, düşük ağırlıklı bebek doğurma riski düşük düzeydedir. Kadınların büyük çoğunluğu komplikasyon olmadan normal gebelik yaşayabilmektedir.

Bununla birlikte romatoid artritte kulanılan kimi ilaçların doğum kusurlarına yol açma riski bulunmaktadır. Gebe kadınların veya gebe kalma düşüncesinde olan kadınların bu ilaçların kullanımı konusunda hekime danışmaları faydalı olacaktır.

Uygun bir tedavi ve iyi bir doğum öncesi bakımla romatoid artrit hastası kadınlar da sağlıklı bebekler doğurabilirler.

Romatoid artrit doğurganlığı etkiler mi?


Romatoid artritin kadınlarda ve erkeklerde doğurganlığı azalttığına dair elde kesin bulgular bulunmamaktadır. Hekimler arasında bu konuda bir görüş birliği yoktur. Fakat romatoid artrit sorunu olan birçok kadının, romatoid artrit sorunu olmayan kadınlara göre daha geç gebe kaldıkları doğrudur. Bu durum cinsel dürtü azlığından, değişken ovulasyondan kaynaklanabilir.

Erkeklerde ise romatoid artrit sperm sayısını ve fonsiyonlarını geçici olarak azaltabilir ve böylelikle libidoda azalmaya yol açarak ereksiyon problemlerine neden olabilir.

Hem erkek hem de kadınlarda cinsel semptomları iyileştirmek ve geliştirmek için romatoid artrit hastalığının etkili bir tedavisi gerekir. Romatoid artritin iyi tedavi edilebildiği durumlarda hem erkek hem de kadınlarda doğurganlığın normal olması mümkündür.

Romatoid artrit hastası olanlar çocuk planlamadan önce ne yapmalı?


Romatoid artrit hastası kadınlar ve erkekler önce romatoid artrit konusunda uzman bir hekime görünmelidirler. Çünkü romatoid artrit hastalığı için alınan bazı ilaçlar ( metotreksat ve leflunomid içeren ilaçlar ) sperm problemlerine yol açabilir. Bu da doğum kusurlarına neden olabilir.

Özellikle romatoid artrit için leflunomid içeren ilaçlar alınıyorsa daha ileri düzeyde bir gebelik planlaması yapılması gerekir. Çünkü bu tür içerikler barındıran ilaçlar gebe kalmayı bir hayli geciktirebilir.

Gebelik boyunca romatoid artrit konusunda hekimle iletişim içinde olmak


Romatoid artrit hastası kadınlar gebelik boyunca sürekli olarak bir romatolog eşliğinde süreci yürütmelidir. Bu süreçte gebelik boyunca hem annenin sağlığı hem de sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için en uygun tedaviler uygulanmaya çalışılır. Çünkü özellikle romatoid artrit için kullanılan kimi ilaçlar tehlikeli olabilir. Bu sefer alternetif bir ilaç tedavisi uygulanır.

Gebelik süresinde romatoid artrit semptomlarında gelişme olur mu?


Ilginç bir şekilde gebelik döneminde romatoid artrit semtomlarında genellikle pozitif bir etki olur. Kadınların % 70 – 80 inde bu pozitif etki oluşabilmektedir. Fakat ne yazık ki bu olumlu etki çoğu kadında doğum sonrasında yerini eski haline bırakmaktadır.

Gebe kalmak için hazır olana kadar doğum kontrolü uygulanmalıdır


Romatoid artrit ilaçlarının anne karnındaki bebek üzerinde meydana getirebileceği potansiyel olumsuz etkileri unutmamak gerekir. Gebelik için hazır olana kadar gebe kalmaktan kaçınılmalıdır. Kondom, doğum kontrol hapı, vajinal halka ve rahim içi araç doğum kontrolü için etkili ve uygun yöntemlerdir

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Romatoid Artrit Nedir ve Tedavisi Nasıldır PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2014 12:04
Çocuğunuzun juvenil romatoid artrit şüpheleniyorsanız,aile ya da çocuk doktorunuza götürün Lykia Çocuk Sağlığı 0 06 Eylül 2014 22:59
Çocuklarda Romatoid Artrit AngeLus Çocuk Sağlığı 0 11 Ocak 2010 19:55