IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2010, 18:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tıp'ta Almanya&Türkiye Farkı




Tıp'ta Almanya&Türkiye Farkı



Almanya'da 2003 yılından beri tüp bebek tedavisi gören ancak sonuç alamayan Gülçin-Kazım Kalaycı çifti, bebek özlemlerini Türkiye'de giderecek.





Almanya Bilim Araştırma Merkezi'nde 9 denemede gebelik gerçekleşmeyince Ankara'daki Maya Tüp Bebek Merkezi'nde tüp bebek tedavisine başlayan genç çiftin, MACS ismi verilen yöntemle yapılan ilk denemesinde gebelik sağlandı. Üç aylık hamile olan anne adayı Gülçin Kalaycı, çocuğunu kollarına alacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Ankara'daki Maya Tüp Bebek Merkezi'nde doktorlar Enver Kerem Dirican ve Osman Denizhan Özgün tarafından geliştirilen MACS (Manyetik hücre seçici) ile seçilen kaliteli spermlerin döllenme işleminde kullanılmasıyla gebelik oranlarında yüzde 33'e varan artış sağlanıyor.

ABD ve Almanya'daki bazı kliniklerde deneme aşamasında olan yöntem, Türkiye'de 1 yılı aşkın süredir uygulanıyor. MACS yönteminde spermler özel bir solüsyon içerisinde manyetik bir alana yerleştirilerek kötü kalitede olanların ayrılarak uzaklaştırılmaları sağlanıyor.

Elde kalan iyi kalitede spermler bir tüp içerisine alınarak döllenme için hazır hale getiriliyor. MACS araştırmasının sonuçları, Dünya'da tüp bebek-mikroenjeksiyon tedavisinin başarısını artıran bir teknik olarak, infertilite alanında önde gelen süreli yayınlardan biri olan "Journal of Assisted Reproduction and Genetics" dergisinde yayınlanmak üzere onaylandı.

MACS yöntemi hakkında bilgi veren Dr. Osman Denizhan Özgün, kısırlık tedavisi ve tüp bebek yönteminde son 8-10 yıldır tıkanma yaşandığını ve yeni bir yöntem geliştirilemediğini belirterek, kendi merkezlerinde uygulamaya başladıkları MACS yöntemiyle gebelik oranlarında yüzde 33'e varan artış sağladıklarını ifade etti.

Bu yöntemin dünyada ilk Türkiye'de uygulanıyor olmasının da kendileri açısından mutluluk verici bir durum olduğunu dile getiren Özgün, tüp bebek tedavisinde Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden çok daha önde olduğunu söyledi.

Dr. Enver Kerem Dirican ise, modern toplumun getirdiği yaşam biçimi, iş stresi, yemek alışkanlıkları gibi nedenlerle son yıllarda erkek kısırlığında belirgin bir artış yaşandığını vurguladı. MACS yönteminde, kötü kalitedeki spermleri, üzerlerindeki bazı moleküller sayesinde manyetik alanda tespit ederek bunları ayıkladıklarını anlatan Dirican, kalan yüksek kaliteli spermlerle gebeliklerin gerçekleştiğini açıkladı.

MACS yöntemini şu ana kadar 122 hastaya uyguladıklarını, bunların 75'inde gebelik elde ettiklerini dile getiren Enver Kerem Dirican, gebelik elde edilen hastalardan bazılarının çocuk sahibi olduğunu, diğer gebeliklerin de sağlıklı şekilde devam ettiğini kaydetti. Dirican, uluslararası hakemlerin yöntemin uygulanmasına izin verdiklerini hatırlattı.

Daha önceki tedavi süreci hakkında bilgi veren Kazım Kalaycı, Almanya'daki sürecin kendileri açısından tam bir kabus şeklinde geçtiğini ifade etti. 2003 yılında tedaviye başladıklarını, bu süreçte kendilerine hep umut verildiğini anlatan Kazım Kalaycı, bir, iki, üç derken tüm denemelerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

"Tedavimizi yürüten doktor, 9. denemenin de başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, 'Tabiat sizin çocuk sahibi olmanızı istemiyor' diyerek hayallerimizi yıktı. Tabi her şey Allah'ın izniyle oluyor. Biz tedaviye devam kararı aldık." diyen Kazım Kalaycı, tüm bebek tedavisi için Almanya'dan Türkiye'ye gelerek doğru adresi bulduklarını dile getirdi. Türkiye'de uygulanan tedaviyle ilk denemede gebelik elde ettiklerini, eşinin şu an 3 aylık hamile olduğunu ifade eden Kazım Kalaycı, ultrason resimlerini Almanya'daki doktora göstereceğini ifade etti.

Anne adayı Gülçin Kalaycı ise, Almanya'daki tedavi sırasında umutlarının kırıldığı anlar olduğunu, ancak vazgeçmeyerek tedaviye devam ettiklerini kaydetti.
Türkiye'deki tedavi ile umutlarının yeniden filizlendiğini belirten Gülçin Kalaycı, Türkiye'deki tüp bebek merkezinde kendilerine gösterilen ilginin, Almanya'dan çok daha iyi olduğunu dile getirdi.
cihan

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Mart 2013, 14:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tıp'ta Almanya&Türkiye Farkı




-
Çok faydaLı ßilgiler t$kler payla$ım için
..

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
almanyaandturkiye, almanyaandtürkiye, farki, farkı, tipta, tıpta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Almanya ve ABD'nin Türkiye hainliği Seth Haber Arşivi 2 19 Kasım 2014 16:49
İngiltere Eski Başbakan'ı Tony BLAİR, '' Türkiye'nin Üyeliği, Farkı Bir yönde! '' Sametold Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 19:07
Türkiye ve İsanbul farkı CoCoRiCo IF Ekstra 3 09 Ağustos 2005 04:03