IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2015, 12:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Regl öncesi şişkinlikle başa çıkmanın yolları




Regl öncesi yaşanan şişkinlik pek çoğumuzun sorunu. Peki, regl öncesi şişkinlik nasıl geçer? Beslenme ve diyet Uzmanı Merve Tığlı Çınar, şişkinlikle başa çıkmanın yollarını anlatıyor.

Gazlı içeceklerden kaçının
Gazlı ve şekerli içecekler içerisinde karbondioksit ve yüksek derecede şeker bulunur. Bu karbondioksit bizim sindirim kanalımızdan girerek rahatsız ve şiş hissetmemize yol açarlar. Dahası yüksek şeker alımıyla vücuttan atılan suyun yeri doldurulmazsa vücutta çok daha fazla ödem toplanmasına sebep olur. Şişkinliği engellemek için gazlı ve şekerli içecekler yerine 2,5-3 lt su tüketmeyi tercih edin.

Gaz yapan yiyecekleri tüketmemeye özen gösterin
Vücudunuzun bazı besinleri parçalaması ve sindirmesi daha zordur. Zoru seven bu besinler sindirim sisteminde gaz ve şişkinliğe sebep olabilirler. En sık rahatsızlığa neden olanlar arasında; brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, nohut, kurufasulye, lahana gibi besinler geliyor. Haftanızı rahat geçirmek ve karnınızdaki şişliği indirmek istiyorsanız, hafta boyunca bu besinlerden tüketmemeniz en doğrusu.


Tuzdan kaçının
Yiyeceklere ekstra tuz atmak bir kenarda dursun tuzlu besinlerden mümkün olabildiğince kaçının. Vücudun çok fazla su tutmasına neden olacak tuz, şişkinliğinizin iki katına çıkmasına sebep olabilir! İşlenmiş etler, turşu, cips, bisküvi, soya sosu, ketçap, hardal ve salata sosları içeriğinde en fazla tuzu barındıran besinlerden. Bu besinleri tüketmek yerine tercihinizi yoğurt, taze meyve, sebze, çiğ fındık, badem, kaju vb kuruyemişlerden yana kullanın.

Şeker alkollerine dikkat
Sorbitol ve maltitol genellikle şekersiz yiyeceklerde ve sakızlarda bulunan şeker alkolleridir. Maalesef bu şeker alkollerini bazı kişiler çok zor sindirir ve özellikle sindirim sistemi çok hassas olan kişilerde şişkinlik ve gaz oluşumuna sebep olabilir. Eğer halihazırda bir şişkinlik probleminiz varsa veya adet dönemindeyseniz, şekersiz sakızları, bisküvileri, diyet içecekleri ve şeker alkolü içeren diğer besinleri o hafta boyunca tüketmemeniz en doğrusu.

Lif alımını sınırlayın
Evet günlük beslenmenizde lif alımı oldukça önemli. Ancak aşırı hassas kişilerde şişkinliğe yol açabiliyor. Adet döneminde kahvaltılık gevrek, yulaf, nohut ve yeşil mercimek gibi lifli besinleri tükettiğinizde vücudunuzun nasıl tepki verdiğini inceleyin. Eğer çok fazla rahatsız olmuyorsanız belirli miktarlarda tüketebilirsiniz; ancak sizi oldukça rahatsız ediyorsa bu besinleri o hafta boyunca sınırlamanız en iyisi. Sindiriminizi rahatlatmak adına su tüketiminizi arttırmayı ihmal etmeyin.


Büyük porsiyonlara sınır getirin
Büyük porsiyonlarda, yağlı, şekerli besinler tüketmek midenizi rahatsız edebilir ve daha da şiş hissetmenize neden olabilir. Kendinize bu şekilde eziyet etmek yerine gün boyunca küçük ve hafif öğünler yapmaya çalışın. Her 4-5 saatte bir sağlıklı besinler tüketerek metabolizmanızı canlandırabilir ve şişkinliklerin üstesinden gelebilirsiniz. Yoğurt, süt, taze meyve, salata ve ızgara sebze gibi seçeneklerle kendinizi çok rahat ve mutlu hissedeceksiniz.


Protein tüketmeye özen gösterin
Her öğünde mutlaka protein kaynaklarından bir miktar tüketmeye özen gösterin. Doğal bir diüretik olan bu besin öğesi vücudunuzun ödem atmasına yardımcı olacağı için şişkinlik sıkıntınıza ilaç gibi gelecek! Örneğin, kahvaltıda yağlı poğaçalar yerine 3 yumurta beyazı ve bol yeşillikli omlet yanına biraz taze meyve tüketerek işe başlayabilirsiniz. Omlet yüksek protein içeriğiyle güne harika bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başa, çıkmanın, regl, yolları, öncesi, şişkinlikle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç Kırıklarıyla Başa çıkmanın Yolları Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Mayıs 2013 16:14
Ayrılıkla Başa Çıkmanın Yolları AnqeL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 17 Haziran 2012 14:47
Zor insanlarla başa çıkmanın yolları ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:20
Saç Kırıklarıyla Başa Çıkmanın Yolları KraLiSHE Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Mart 2009 22:50