IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2018, 01:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğumsal kol felcinin tedavisi var mı? (Obstetrik Brakiyal Pleksus Paralizisi)




Doğumsal kol felcine dikkat çeken Dr. Seval Tanrıkulu ve Dr. Hakan Özben, bazı durumlarda fizik tedavi uygulamasının tedavi için yeterli olabileceğini ancak bazı felç durumlarında mikrocerrahi yönteminin kullanılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.



Doğumsal kol felci (Obstetrik Brakiyal Pleksus Paralizisi), doğum esnasında bebeğin doğum kanalında sıkışması nedeniyle, tüm kola giden ve adına brakiyal pleksus denilen boyundan çıkan sinir topluluğunda gelişen hasara bağlı, kolda oluşan felç durumudur.
Bir çok sinirden oluşan brakiyal pleksusta tam veya kısmi yaralanma neticesi sırt, omuz, kol, dirsek, el bileği ve elin değişik kas gruplarında felç ve duyu kusurları gelişebilir. Koç Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü doktorlarından Seval Tanrıkulu ve Hakan Özben, kısmi ve hafif düzeydeki yaralanmalar için fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının yeterli olabileceğini, bazı felç durumlarında ise mikrocerrahi yöntemlerle sinir ameliyatları; vücudun bir başka yerinden sinir ve kas transferleri veya tendon/kemikleri ilgilendiren girişimler gerekebileceğini ifade etmektedirler.
Uzmanlar, doğumsal brakiyal pleksus yaralanmalarının ihmal edilmesi halinde erken çocukluk çağlarından itibaren tüm yaşam boyunca, kolda kısalık dahil, ciddi fonksiyon kaybına neden olacağını; bu durumun uzman ve deneyimli hekimler tarafından takip edilmesi gerektiğini özellikle bildirmektedirler.

EL BİLEĞİ KIRIKLARI TEDAVİSİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


El bileği artroskopisi, el bileği eklemi içine yerleştirilen küçük kamera ve özel olarak tasarlanmış cerrahi aletler kullanılarak geliştirilen kapalı ameliyat yöntemidir. Geçmişte klasik açık yöntemler ile tedavi edilen bazı sorunlar günümüzde artroskopi gibi kapalı yöntemlerle küçük deliklerden yapılmaktadır. El bileği kırıkları, bazı romatolojik hastalıklar, bağ ve ligament yırtıkları/kopmaları/yaralanmaları, bazı kemik ve kıkırdak hastalıkları artroskopi yardımlı kapalı yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. El bileği artroskopisi sonrası klasik yöntemlere göre hastalar daha konforlu bir ameliyat sonrası dönem geçirmekte ve iş/günlük hayata dönüş daha hızlı olmaktadır.

FAZLA PARMAK, YAPIŞIK PARMAK, KÜÇÜK VE YAPIŞIK EL…

Doğumsal el ve kol anomalileri, bebeğin anne karnında gelişimi esnasında oluşan bozukluklara bağlı anatomik yapının normalin dışında gelişmesi ile karakterize durumlardır. Anatomik yapının fazla, eksik ya da farklı şekilde oluşumu nedeniyle görülen bu anomalilerin bilinen veya bilinmeyen sebepleri olabilir. En sık görülen doğumsal el anomalileri yapışık parmak (sindaktili), fazla parmak (polidaktili) ve küçük ve yapışık el (simbrakidaktili)'dir. Ayrıca daha nadir ve başka sistem sorunları ile birlikte olan doğumsal anomaliler de görülmektedir. Hem mevcut durumun görsel ve fonksiyonel olarak cerrahi çözümü, hem de çocuğun ve ailenin ileriye dönük genetik durumunun ortaya konması çok önemlidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Brakial Pleksus Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 06 Mart 2014 14:03
Doğumsal Kataraktlar Violent Kadın Sağlığı 0 19 Mayıs 2013 13:35
Bebeklerde Kol Felci - Doğumsal Brakiyal Pleksus Felci Liaaa Çocuk Sağlığı 0 28 Mart 2012 19:14
Brakial Pleksus Liaaa Engel Türleri Ve Hastalıklar 0 07 Şubat 2012 16:47
Yüz Felcinin Nedenleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 23:25