04 Ekim 2012, 22:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gelin Kebabı Tarifi Gelin Kebabı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Hamur Için: 1,5 Su Brdagi Un 2 Çorba Kasigi Sivi Yag 1/2 Çay Kasigi Kabartma Tozu Biraz Su, Tuz Üzerine: 2 Çorba Kasigi Sivi Yag 1 Adet Sogan 250 Gr Kiyma 2 Adet Sivri Biber 1 Adet Domates 5 Adet Mantar 2 Çorba Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz Tuz, Karabiber, Kekik Sos Için: 1 Çay Kasigi Salça 1 Tatli Kasigi Un Tarifi: Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yag ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yogurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin. Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabagı büyüklügünde açın.Teflon tavayı yaglayın.Hamuru tavaya alip,arkali önlü kızartın. Üst malzeme için sıvı yagı kızdırın. Soganı rendeleyip yagda kavurun.Kiymayi ekleyin.Kavurun.Küçük dogranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekigi ekleyin.Hamuru servis tabagina alın.Üzerine malzemeyi yayın. Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulasana dek pişirin.Yemegin üzerinde gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın. Alıntı | |
|
Etiketler |
gelin, kebabı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Saksı Kebabı Tarifi | Sevda | Et Yemekleri | 1 | 28 Ağustos 2012 17:33 |
Tas Kebabı Tarifi | Burce | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Mart 2012 20:44 |
İskender Kebabı Tarifi | Burce | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Mart 2012 20:43 |
Krepli - Gelin Sandığı Tarifi | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 29 Ocak 2012 03:08 |