IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Ekim 2012, 01:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğurtlu Kebap Tarifleri...




Yoğurtlu Kebap Tarifleri...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Köfte malzemeleri:
500 gr az yağlı kıyma (iki kez çekilmiş)
1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş)
1 yumurta
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
Yarım demek maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı Maraş biberi
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Domates sosu malzemeleri:
1 su bardağı domates (küçük küp küp doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yoğurtlu sos malzemeleri:
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak (dövülmüş; iste bağlı)
Sos:
1 yemek kaşığı tereyağı
İsot ve Maraş biberi
Ayrıca:
4 pide (lokmalar halinde kesilmiş)
8 tane sivri biber
Hazırlanması:
Köfte malzemelerini iyice karıştırın. Yumruk büyüklüğünde toplar yapıp her birini yatsı şişe geçirin; elinizle sıkarak inceltin ve ince uzun şiş köfteler yapın. Mangalda ya da fırında ızgara ayarında pişirin. Pişirirken köftelerin her yüzünün eşit pişmesi için şişleri arada çevirin. Bu sırada biberleri de közleyin.
Domates sosunu bir kaç dakika pişirin.
Yoğurtlu sos malzemelerini karıştırın.
Servis tabaklarına pideleri yerleştirin. Pidelerin üzerine yoğurtlu sosu dökün. Kebabı yoğurtlu sosun üzerine koyun ve önce domatesli sosu sonra da acı biberli sosu üzerine dökün.
Yanında közlenmiş biber, soğan, ve sumak ile servis yapın. Afiyet olsun!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


malzemeleri

Malzemeler:
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
200 gram arpacık soğanı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 kilo kuzu eti, (kemiksiz buttan 3x3 kuşbaşı doğranmış)
1 kahve fincanı su
1 bağ dereotunun yaprakları
500 gram koyu yoğurt veya süzme yoğurt
Kuşhanenin kapağını sıvamak için:
3/4 su bardağı su ile karıştırılmış 1 su bardağı un

Yapılışı:
1) Küçük bir kuşhaneye yağı koyup eriterek içerisine dereotu ve yoğurt hariç, bütün malzemeyi ilâve edip karıştırınız. Kuşhanenin kenarını hazırladığınız bulamaç hamurla sıvayıp orta ateşe oturtunuz.
2) 8-10 dakika sonra kenarlarından buhar sızıp çıkmaya başlayınca kuşhaneyi ağır ateşe veya fırına oturtup 1 saat 15 dakika pişiriniz. Kuşhanenin kapağını açarak dereotu yapraklarını serpiniz.
3) Kapağını tekrar kapatıp 5 dakika buharlandırıp yoğurtla birlikte servis yapınız.
Not: Yoğurt koyu (veya süzme) ise ocağın kenarında biraz karıştırarak servis yapınız.

GEREKLİ MALZEME
500 gram kuzu eti
1 kaşık çiçek yağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 soğanın suyu
Tuz, biber
2 küçük pide
2 kaşık yağ
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 kahve fincanı kaynar et suyu veya su
2 bardak suyu süzülmüş yoğurt.

YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI
Kuşbaşı doğranıp yıkanmış, suyu süzülmüş etler, yağ, soğan suyu, tuz ve biberle iyice ovulur. Dört şişe, kuşbaşı etler dizilir, ızgarada güzelce pişirilir. Bir kaşık yağ tavada iyice kızdırılır. Pideler bir lokma olacak kadar üçer santim kesilir. Tavaya atılır. Bir dakika kadar kaşıkla karıştırılır, kaynar su veya et suyu ilâve edilir.
Ocak kenarına alınır, kapağı kapatılır, beş dakika kadar bekletilir. Pideler dört tabağa bölünür, üzerlerine yoğurt dökülür. Şiş kebapları eşit olarak üzerlerine dizilir. Kırmızıbiberle kızartılmış yağ üzerlerine gezdirilir. Tabakların kenarlarına bir parça doğranmış domates ve sivri biber konup servis yapılır.

Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gr iki defa çekilmiş kıyma
Yarım bayat ekmek
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sıvı yağ
4 kaşık tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoğurt
Yapılışı

Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.

Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.


Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.


Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.


Afiyet olsun.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yoĞurtlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Resimli Kebap Tarifleri AnqeL Kebaplar Köfteler 0 29 Mart 2012 22:04
Manisa kebap Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ocak 2011 00:05
Beğendili Kebap Heidi Et Yemekleri 1 13 Mart 2009 00:17