IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Nisan 2020, 18:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Macar Kebap Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Macar Kebap Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı eti
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı patates(minik küpler halinde doğranmış)
4-5 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 adet patlıcan(minik küpler halinde doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet domates


Beşamel Sosun Malzemeleri:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam muskat cevizi rendesi

Macar Kebap Tarifinin Püf Noktası
Beşamel sos hazırlarken tereyağı ve unu kavurduktan sonra karıştırmayı bırakmak, sosunuzun topaklanarak kıvamının bozulmasına neden olacaktır. Bu yüzden karıştırma işlemini hiç bırakmayın. Baharatlandırma işlemi yapmak için etlerin pişmesini bekleyin ki fazla suyla beraber lezzetin tavada kalmasını engelleyin.


Macar Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırını fansız programda kullanmak, yemeğinizin kurumadan lezzetli bir şekilde pişmesine yardımcı olacaktır. Etleri düdüklü tencerede pişirmek size zaman kazandıracaktır. Domatesi rende değil de minik parçalar halinde de kullanabilirsiniz. Kaşar veya beşamel sostan birini tercih ederek yemeğinizi hafifletebilirsiniz.

Macar Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını 175 derece fansız programda ısıtın.

Patlıcanları alacalı soyun ve minik minik doğrayın. Patatesleri de patlıcanlarla aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.

Patlıcan ve patatesleri kızgın yağda pişirin ve fazla yağını süzdürün.

Fırın kabına sarımsak, bezelye ve mısırları ilave edin. Patlıcanları ve patatesleri de ekleyip tane karabiberleri sebzelerin üzerine serpip karıştırın.

1/2 çay kaşığı tuzu ekleyin ve alüminyum folyo ile kabın üzerini örtüp 10 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu kaldırın ve 5-6 dakika daha sebzeler kızarana kadar pişirin.

Sebzeleriniz pişerken, etlerinizi ısınmış tavada zeytinyağıyla kavurun.

Etler suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin. Dilerseniz bu işlemi düdüklü tencerede yaparak daha yumuşak etler elde edebilirsiniz. Eğer tavada soteliyorsanız baharatlandırmayı en son yapın ve 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Etler hazırlanırken hızlıca beşamel sos hazırlamaya geçin. Tereyağını minik bir sos tavasında eritin ve unu hafifçe kavurun.
1-2 dakika kavurduğunuz una sütü yavaşça çırparak ilave edin. Tuz, karabiber ve muskatla baharatlandırın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın.

Fırınlanan sebzelerin üzerine kaşar peynirini yayın ve etlerle birlikte domates püresini ekleyin.

Hazırladığınız beşamel sosu çırpın ve tüm yemeğin üzerini ince bir tabaka şeklinde kaplayın. Nar gibi kızarana kadar fırınlayın. İşte bu kadar, afiyetler olsun!


Macar Kebap Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
et yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Söğürmeli Kebap Tarifi yeSa Kebaplar Köfteler 0 02 Nisan 2020 19:31
Çubukta Yer Fıstıklı Kebap Tarifi Cappy Et Yemekleri 0 06 Şubat 2015 04:40
Yoğurtlu Kebap Tarifi Amelia Kebaplar Köfteler 0 26 Ocak 2014 17:28
Lamb Kebab With Vegetables - Sebzeli Kuzu Kebap Tarifi Liaaa Kebaplar Köfteler 0 03 Mayıs 2012 16:21
~ Macar Meşesi. Sametold IF Ekstra 0 08 Kasım 2010 15:43