IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2015, 04:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çubukta Yer Fıstıklı Kebap Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 200 gr dana döş
  • 200 gr kuzu döş
  • 1/2 adet soğan
  • 60 gr yer fıstığı / 1 avuç
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Servis için;
  • Sivri biber
  • Domates
  • Kırmızı soğan
  • Lavaş

Yapılışı

Normalde kebap yapılırken mutlaka kuyruk yağı kullanılır ama mahalle kasabında her zaman kuyruk yağı bulmak zordur. Bu yüzden 200 gr dana döş satır kıymasının içine 200 gr kuzu döş satır kıyması katarak yağlı bir kıyma elde edeceğiz.

Ufak bir kabın içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 3 çorba kaşığı sıcak su ekleyip, baharatı demleyin. Böylece hem pul biberin acısı kıymanın tamamına işleyecek hem de pişerken baharatlar yanmamış olacak.

Yarım kuru soğanı ve 2 diş sarımsağı Valso mutfak doğrayıcısından geçirin ve geniş bir kapta, 400 gr kıymaya ekleyin.50 gr tuzlu yer fıstığının kabuğunu avuçlarına arasında ileri geri oynatarak soyun ve yarısını iri taneli olacak şekilde havanda dövün. Kalan yarısını da iyice toz haline gelene kadar, neredeyse kremamsı bir kıvam alana kadar havanda dövmeye devam edin. Böylece fıstıkların yağı ortaya çıkacak ve kebaba ayrı bir lezzet katacak. Fıstıkları, suyuyla beraber pul biberi ve tuzu kıymaya ekleyin. Yaklaşık 1-2 dakika, tüm malzemeler ve kıyma birbirleriyle özdeşleşene kadar yoğurun. Antep’e ziyarete gittiğimde bir teknik öğrendim, kebapları şişe dizmeden önce buzdolabında bekletiyorlar. Bu işlemi hızlandırmak adına yaklaşık 5 dakikalığına buzluğa kaldırmanızı tavsiye ediyorum.
Pişirmek için mangal en ideali olacaktır fakat döküm tava ev ortamında mangal hissini yakalayabilmenize yardım edecektir. Şiş olarak eczanelerde satılan dil çubuklarından kullanabilirsiniz. Bu çubuklara dizmek için kıymayı 50’şer parçalara ayırın. Şişleri takarken elleriniz ısınmasın ve kıymaya yapışmasın diye yanınıza, sığ bir kapta soğuk su alın. Önce elinizi bu suya sokup sonra kıymayı şişe dizin. Bu yöntemle rahatça kebapları dizebileceksiniz.

Kebaplarınızı pişirmeden önce döküm tavanızı iyice ısıtın. Çubukları dizdikten sonra, kebabın yanına katık olsun diye istediğiniz kadar sivri biber, domates ve kırmızı soğanı aynı tavada, beraberce pişirin. Normalde et pişirirken önce bir tarafı pişirilip, 3-4 dakika bekletilir. Ama kebabı döndüre döndüre pişirmek lazım, yoksa kıymanın tek tarafı pişip ağırlaşır ve öteki tarafını döndürürken şişten ayrılır.
Kebabın olmazsa olmazı lavaşı, etlerin üzerine, suyunu çekip, iyice ısınmaları için koyun. Her şey pişince, lavaşın içine domates, yeşil biber, kırmızı soğanı koyup, üzerine de fıstıklı kebabı koyup, güzelce dürün.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Çubukta, fıstıklı, kebap, tarifi, yer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yer Fıstıklı Tart Tarifi Ezgi Tatlılar 0 21 Nisan 2014 22:36
Fıstıklı Semizotu Salatası Tarifi Amelia Salatalar Mezeler 0 17 Mart 2014 20:37
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi Zen Tatlılar 0 12 Haziran 2013 16:23
Fıstıklı Kebap Burce Kebaplar Köfteler 0 27 Mart 2012 20:51
Ev Usulü Fıstıklı Kebap efLatun Kebaplar Köfteler 0 26 Ocak 2012 21:21