IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2013, 16:23   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi




  • 1 kilo tel kadayıf (telleri en uzun olanından seçin,parçalanmış olmasın)
  • Yarım kilo dövülmüş antep fıstığı
  • 650 gram tereyağ
Şerbeti İçin:
  • 1 kilo tozşeker
  • Yarım litre su
  • Limon suyu
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Öncelikle kadayıfın içinde birbirine yapışmış olan telleri elinizle hafifçe ayırın.Kalın kısımlar varsa onları kesip atın.Tezgahın üzerine kadayıfları uzunlamasına düzgün olarak 10-12 santim genişliğinde serelim.Tam ortasına dövülmüş fıstık içini kalem şeklinde döşeyelim.Ardından serili olan kadayıfın bir ucunu fıstık içinin üzerine kapatalım ve sağdan soldan sımsıkı çevirerek buralım.Bütün kadayıf bu şekilde burulana kadar sıkıca çevirelim.Fırın tepsisini yağlayalım ve burduğumuz kadayıfın bir ucunu içe döndürerek burmayı etrafında çevirelim.Tepsinin ortasına yerleştirelim.Kalan tel kadayıfları da bu şekilde hazırlayıp tepsinin ortasındaki burmanın etrafına saralım.

Tereyağını eritelim ve kızgın haldeyken tepsideki burmaların üzerine gezdirelim.180 derece ısıtılmış fırında kadayıflarımız iyice kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra başka bir tepsiye ters çevirerek yağını akıtalım.Sonra kaydırarak yine fırın tesisine aktaralım.Yani kadayıfın alt kısmı üste gelmiş oldu.Tekrar fırına sürüp 5-6 dakika daha pişirelim ve fırından alalım.

Şerbeti için tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım.Birkaç damla limon suyu ilave edip sıcakken tatlımızın üzerine dökelim.5 dakika da şerbetliyken fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.Afiyet olsun
  • 1 kilo tel kadayıf (telleri en uzun olanından seçin,parçalanmış olmasın)
  • Yarım kilo dövülmüş antep fıstığı
  • 650 gram tereyağ
Şerbeti İçin:
  • 1 kilo tozşeker
  • Yarım litre su
  • Limon suyu
Şimdi Sıra Hünerli Ellerde:

Öncelikle kadayıfın içinde birbirine yapışmış olan telleri elinizle hafifçe ayırın.Kalın kısımlar varsa onları kesip atın.Tezgahın üzerine kadayıfları uzunlamasına düzgün olarak 10-12 santim genişliğinde serelim.Tam ortasına dövülmüş fıstık içini kalem şeklinde döşeyelim.Ardından serili olan kadayıfın bir ucunu fıstık içinin üzerine kapatalım ve sağdan soldan sımsıkı çevirerek buralım.Bütün kadayıf bu şekilde burulana kadar sıkıca çevirelim.Fırın tepsisini yağlayalım ve burduğumuz kadayıfın bir ucunu içe döndürerek burmayı etrafında çevirelim.Tepsinin ortasına yerleştirelim.Kalan tel kadayıfları da bu şekilde hazırlayıp tepsinin ortasındaki burmanın etrafına saralım.

Tereyağını eritelim ve kızgın haldeyken tepsideki burmaların üzerine gezdirelim.180 derece ısıtılmış fırında kadayıflarımız iyice kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra başka bir tepsiye ters çevirerek yağını akıtalım.Sonra kaydırarak yine fırın tesisine aktaralım.Yani kadayıfın alt kısmı üste gelmiş oldu.Tekrar fırına sürüp 5-6 dakika daha pişirelim ve fırından alalım.

Şerbeti için tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım.Birkaç damla limon suyu ilave edip sıcakken tatlımızın üzerine dökelim.5 dakika da şerbetliyken fırında pişirelim ve soğumaya bırakalım.Afiyet olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
burma, fıstıklı, kadayıf, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çorum Baklavası(Gül Burma) Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:16
Sarıklı Burma Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:32
Cevizli Burma Tatlısı Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 14:51
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti Liaaa Tatlılar 0 28 Şubat 2012 13:29
Burma baklava Nur Tatlılar 9 15 Aralık 2010 11:00