IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Mayıs 2021, 20:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır




Etli Yaprak Sarma Tarifi





Malzemeler


250-300g orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş domates
3 orta boy soğan
½ demet taze nane
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı ev biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
60-70 adet taze veya salamura yaprak(büyüklüğüne göre sayı değişebilir)
Servis için;

Süzme yoğurt
Ezilmiş sarımsak
Tereyağ
Pul biber(arzuya göre acı)
Yaprağınız salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayın…
Kıymamızı iç hazırlayacağız kaba alalım,domateslerimiz rendeleyelim, pirinci yıkayıp ekleyelim.Yemeklik ince doğranmış soğanı ,ince kıyılmış yeşilliğimizi,salçamızı, tuz karabiberimiz ve en son yağımızı ekleyelim.Elimizle karıştıralım.
Soğumuş yaprakların saplarını keselim.Tenceremizin dibinde kullanmak üzere ayıralım. Yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak şekilde tabağımıza yerleştirelim.İçimizi arzu ettiğimiz kadar koyalım ve yayalım.Önce yaprağımızın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatalım ardından yan kısımlarını da kapatarak yaprağımız çok sıkı olmamak kaydıyla saralım.(pirinç şişme payı)
Bazı tariflerde yaprak sarmasının serçe parmağı inceliğinde sarılması önerilir,ancak bu sarma kalınlığında bolca yaprak yersiniz…Biraz dolgun sarma içiyle göz doldurur..Tercih sizin…
Sapları tencere dibine yayalım,sarmalarımızı tenceremize sıralı şekilde dizelim.Üzerine 2 bardak kadar sıcak suyumuzu ekleyelimBir porselen tabak kapatıp ,25-30 dk pişmeye bırakalım.Yemeğimizi dinlendirelim.
Sos için:
Süzme yoğurdu su ile yumuşatın,ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin.Tereyağını ateşte hafif kızdırın ,pulbiber atıp altını kapatın.
Sarmalarınızı tabağınıza alın,yoğurt ve tereyağlı pulbiberle servis yapın.
Afiyet olsun
Not:Tencere dibine ekleyeceğiz özellikle taze yaprak sapları ,yemeğinize pişme esnasında ekşilik verecektir.Lütfen ekleyin..
Tencere dibine eklediğiniz 3-4 kalem pirzola,sarmaların suyu ve tadıyla pişebildiği gibi,sunumda tencere bir servis tabağına ters çevrilerek ortaya getirilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Şubat 2022, 01:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır




Emeğine Sağlık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bayılırım etli yaprak sarmasına

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
etli yaprak sarması nasıl yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Buzluk İçin Yaprak Sarma Nasıl Yapılır? Bal Yemek Tarifleri 0 28 Ocak 2020 00:23
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır? Funda Dolma ve Sarmalar 0 01 Mayıs 2018 21:22
Etli Brokoli nasıl yapılır? Zen Sebze Yemekleri 0 22 Mayıs 2013 16:10
Piliç Etli Salata Nasıl Yapılır? Zen Diyet Tarifleri 0 22 Kasım 2012 23:35
Etli Lahana Sarması Dilara Et Yemekleri 0 30 Nisan 2009 13:13