IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18 Mayıs 2013, 17:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pırasalı Mısır Keki




Pırasalı Mısır Keki


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 3 adet pırasa
    3 adet yumurta
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
    1 su bardağı süt
    3 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzerine: Pulbiber


Pırasalı Mısır Keki Yapılışı


AYIKLANMIŞ pırasayı çok ince olacak şekilde kıyın ve tuzla ovun. Daha sonra sıkarak, suyunu çıkarın ve bir kenara alın. Derin bir kapta yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile iyice çırpın. İçine sıvıyağ ve süt katıp, tekrar çırpın. Mısır unu, un ve kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Harcı yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pulbiber serpin ve dilimleyerek, servis yapın.





 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
keki, mısır, pırasalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır burcunuzu biliyor musunuz, Mısır Burçlarına Göre Karakter Özellikleriniz VaLerKa Burçlar, Fallar ve Kehanetler 24 09 Ocak 2015 20:15
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi Liaaa Hamur İşleri 0 04 Temmuz 2012 15:36
Mısır’ın Deniz Kızı İskenderiye (Mısır - Egypt) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 15 Ağustos 2011 18:08
Ananaslı Alt-Üst Keki KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:45