19 Mayıs 2013, 00:05
#1 Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Patatesli Kek Tarifi
Hamuru için gerekli malzemeler: 3 su bardağı un 1,5 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yumurta 2 paket kabartma tozu ince ince kıyılmış dere otu bir tutam 1 çay kaşığı tuz Harç malzemesi gerekli olan malzemeler: 2 orta boy patates 1 orta boy soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Üzerine serpmek için çörek otu ve susam Yapılışı:
Öncelikle harç malzemesinden başlamanızı tavsiye ediyorum hamur hazırlama aşamasında harç soğumuş olur. Soğanları küçük küçük doğrayarak yağda pembeleştirin üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğramış olduğunuz patatesleri ilave edin. Tuz ilave ederek karıştırın ve üzerine bir kapak ile kapatarak altını kısın arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Patatesler yumuşamaya başladığı zaman altını kapatarak harcı soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için bütün hamur malzemelerini bir kap içerisine dökerek çatal ile iyice karıştırın. Malzemeler iyice karıştığın soğumuş olan harç karışımını ekleyin kaşık ile biraz karıştırıp fırın kabına veya bor cam tepsiye dökün. Üzerine susam ve çörek otu serperek 160 derece fırına verin. Belirli dakikası olmayıp üzeri hafif çatlayana kadar pişirin yaklaşık bu süre 20 dakika kadar sürmektedir.