IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Eylül 2011, 19:05   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dört adımda kaygılarınızdan tamamen kurtulun...




Kaygı ve devamında gelen çeşitli sorunlarla başa çıkmanın yöntemlerinden biri de kasılan bedeni rahatlatmaktır. Dereceli gevşeme tekniği adını verdiğimiz...
Kaygı ve devamında gelen çeşitli sorunlarla başa çıkmanın yöntemlerinden biri de kasılan bedeni rahatlatmaktır. Dereceli gevşeme tekniği adını verdiğimiz yöntem beden ve ruhunuza şifa verecek.

Öncelikle kendinize sakin ve rahat edeceğiniz bir ortam hazırlayın. Yaklaşık bir 30 dakika ayırmanız yeterli olacaktır.

ELLER
Sağ yumruğunuzu sıkarak, bir süre tutun ve gevşetin. Kaslarınızın eliniz sıkılıyken ve daha sonra gevşeyince, nasıl hissettiğine dikkat edin. Şimdi de aynı yumruğunuzu yavaş yavaş sıkın ve bir süre sonra yavaş yavaş gevşetin. Yine dikkatinizi kaslarınızdan ayırmayın ve yumruğunuzu sıkılırken ve gevşetirken nasıl bir değişiklik olduğunu gözleyin. Şimdi sıra sol yumruğunuzda. Sol yumruğunuzu sıkın, bir süre tutun ve gevşetin. Şimdi yine sol yumruğunuzu yavaş yavaş sıkın ve bir süre öyle tuttuktan sonra yavaş yavaş gevşetin.

KOLLAR


Her iki kolunuzu da bileklerden bükerek pazılarınızı gerin, kademeli olarak bu gerginliği iyice artırın ve sonra tamamıyla gevşek bırakın. Beşinci basamağı yavaş yavaş tekrarlayın. Kolunuzu aşağıya indirin, ellerinizin arkasını baldırlarınızın üzerine koyun ve kollarınızı geriye doğru gittikçe artan bir kuvvette itin.

Daha sonra tamamen gevşetin ve kolunuzun arka kısmında yer alan kaslarınızın farkını varın. Şimdi kollarınızı bedeninizin yan taraflarına bırakın ve bütünüyle gevşetin ve gerginliğin kolunuzdan akıp dışarı çıktığını hayal edin.

YÜZ

Kaşlarınızı yukarı doğru kaldırarak alnınızı kırıştırın ve gerin. Kısa bir süre öyle gergin tuttuktan sonra gevşetin ve serbest bırakın. Alnınızda, kaşlarınızın arasında kalan kısmı iyice gerin ve bir süre gergin tuttuktan sonra gevşetin, serbest bırakın. Gözkapaklarınızı sıkı sıkıya kapatın; iyice sıkın. Daha sonra, gözünüzü açmadan gözkapaklarınızı gevşetin.

Gözkapaklarınızın ve gözünüzün çevresindeki kasların gergin ve gevşek olmaları arasındaki önemli farkı hissedin. Dişlerinizi sıkarak çene ve şakak kaslarınızı iyice gerin. Bir süre sonra gevşeterek çeneniz gevşek bir şekilde, ağzınız yarı açık kalacak bir biçimde öylece bırakın.

BOYUN VE OMUZLAR

Boyun kaslarınızın farkına varmak için kafanızı arkaya doğru atın ve boynunuzun arkasındaki kasları iyice gerin, daha sonra kaslarınız gergin durumdayken başınızı önce sağa, sonra sola çevirin, daha sonra da öne doğru eğin. Bir süre gergin tuttuktan sonra gevşetin. Omuzlarınızı yukarı kaldırıp, omuzla boyun arasında kalan kasları gerin, bir süre gergin tutun ve daha sonra bütünüyle gevşetin.

Önce omuzlarınızı, daha sonra sıra ile kollarınızı, ensenizi, boynunuzu, çenenizi, gözkapaklarınızı ve alnınızı tamamıyla gevşetin. Yorgunluğun ve gerginliğin yukarıdan aşağı doğru omuzlarınızdan kollarınıza, oradan da parmak ucunuzdan yere akıp döküldüğünü hayal edin. Gerginliğinizin hafiflemesini hissetmeye çalışın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adımda, dört, kaygılarınızdan, kurtulun, tamamen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Namaz, Dört Şeyi Dört Şekilde Bize Yeniden Kazandırır: Sır İslamiyet 0 01 Kasım 2010 17:51
5 adımda sessizlik! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 22 Eylül 2010 22:33
12 Adımda Joomla Güvenliği Peri Joomla 0 04 Eylül 2009 07:01
23 Adımda Erkek Dünyası Heidi Ah Erkekler 0 07 Ekim 2008 15:08