IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ezgi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Kasım 2011, 12:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağrıyı ve Stresi Yenmek İçin Öneriler




Ağrıyı ve stresi yenmek için öneriler

Yaşam koçu Elvan Demirkan uyarıyor: "Ağrı; vücudu yıllarca yanlış kullanmanın, nerede durmak gerektiğini bilmemenin sonucu oluşur. Stresi yenebilmek için iyileştiremediğimiz ağrılarla yaşamayı öğrenmeliyiz"

Ağrıları gidermek için ilaçlardan medet ummak yerine vücudunuzu dinleyerek kendinizi iyileştirebileceğinizi söyleyen Elvan Demirkan, "Aslında çoğu kronik ağrının nedeni sürpriz değil" diyor. Demirkan, ağrılarla acı çekmeden yaşamanın formüllerini anlattı: "Ağrılar; yıllarca vücudu yanlış kullanmanın, nerede durulması veya değişiklik yapılması gerektiğini bilmemenin sonuçlarıdır. İnsanlar, vücutlarını bilinçli bir sekilde tanımadıkları sürece, rahatsızlıkları hakkındakı görüşleri, korkuları ve kısıtlamaları ile normal bir hayat yaşamaktan kendilerini alıkoyarlar."

MİNİ RAHATLAMALAR
Benim 'mini rahatlamalar' dediğim ve gün boyunca yaratabileceğiniz pek çok mini anda; bir zırh halini almış vücudunuzdaki gerginliği, kasılmayı çözebilir ve bu rahatlığa kendinizi bırakabilirsiniz... Bu şekilde, gerginliğe bağımlı kalmamayı vücudunuza alıştırıyorsunuz.

Vücudunuz bu tip bir rahatlığa bir kez alışmaya başladı mı, o üst üste toplanan negatiflik içinizde kaskatı sıkışıp kalmıyor, bir yandan da akıp gidiyor. Bu şekilde olaylara tüm benliğinizle tepki göstermeyi bırakıyorsunuz. Boş verdiğiniz, kaçtığınız veya zayıf olduğunuz için değil, vücudunuz daha rahat ve güvende hissettiği için tepkisiz kalıyorsunuz...

BASKIYI FARK EDİN

Küçük bir örnek vereyim: Trafikte araba kullanırken düşüncelerinize dalıp kendinize konuşuyorsunuz... Bu arada omuzlarınız kasılmış, dişlerinizi muhtemelen sıkıyorsunuz, ancak yaşayacak kadar nefes alıyorsunuz. Tamamen düşüncenizin senaryosuna kendinizi kaptırıp gitmişsiniz.

Vücudunuza yaptığınız baskının farkında değilsiniz. Vücudunuzda toparlanan bu tip bir gerginliği bırakabilmeniz için de önce fark etmeniz gerekir öyle değil mi? Bunun için de; araba kullanırken veya bilgisayar önünde çalışırken nefesinizi tutup, omuzlarınızı kastığınızı fark ettiğiniz her an, kendinizi rahat bırakın. Bu alıştırma sayesinde kısa süre sonra vücudun verdiği sinyalleri almaya başlarız...

KENDİNİZE BU SORULARI SORUN
Kronik ağrı ve gerginlikten uzak durmak için kendinize her gün şu soruları sorun:
Bugün vücudumu dinlemek için ne yaptım?
Bugün beynimi dinlendirmek için ne yaptım? n Bugün ruhumu hissetmek için ne yaptım?

İLAÇ İÇMEDEN AĞRILARI HAFİFLETME EGZERSİZLERİ
Aynaya yan dönüp, duruşunuzu bir kontrol edin. Omuzlar öne doğru yuvarlanmış, başınız öne doğru düşmüş, sırtınız kamburlaşmışsa, kronik ağrılardan sakınmanız için vücudunuzun doğal duruşuna kavuşmaya ihtiyacı var demektir.

NEFES AÇMAK: Ellerinizi sandalyenin oturağına koyun. Kalçanızdan mümkünse yere paralel olacak şekilde öne eğilin. Kollarınızı uzatın. Ayaklarınız, dizleriniz ve kalçanız aynı hizada olsun. Başınız kolların arasında rahat tutun. Kalçanızı geriye ve yukarı doğru çekerek, göğsünüzü hafifçe yere doğru bastırarak, gövdenizi esnetin.

BAŞ AĞRISI İÇİN: Ensenin altına (baş değil) yerleştirilen küçük havlu ile birkaç dakika uzanın. Omuzlarınızı rahatlatıp sakin akan nefesinizi hissedin. Havlunun enseye yaptığı hafif baskı, masaj gibi o bölgede toplanmış olan kasılmanın çözülmesini sağlayacaktır.

GERGİNLİĞE KARŞI: Sandalyenin ucuna doğru oturun. Ellerinizle kollarınızı düz tutarak iki yanını kavrayın. Oturma kemiklerinizi koltuğa bastırarak dikleşin ve omuzlarınızı geriye doğru çekerek ön gövdenizin açılmasını, esnemesini sağlayın.

ATEŞİ SÖNEN EVLİLİKLERDE STRESİ YENMENİN YOLLARI
Araştırmalara göre, mutluluğumuzun yüzde 40'ı kendi elimizde. Bu yüzden, hayatın baskısını daha az hissedenlerle konuşmak, okumak, perspektifinizi genişletmek çok önemli.

Ateşi sönmüş evliliklerde de kısıtlayıcı ve zorlayıcı bir düşünce şeklinden uzak durmak gerekiyor.

Mesela; üzerinize seksi bir şeyler giyip kocanızı kapıda karşılama fikri size aptalca geliyorsa bunu hiç yapmayın! Çünkü nasıl hissediyorsanız öyle görünürsünüz.

O***** TAKLİDİ YAPMAYIN
Kocanızın ihtiyacını geçiştirmek için o***** taklidi yapmak da iyi fikir değil. (Araştırmalara göre kadınların yüzde 70'i numara yapıyormuş.) Belki en başta böyle hareket etmek kolayınıza gelir ama aslında kendinize de kötülük yapıyorsunuz.

Zaman geçtikçe sekste kendinizi zorlamaktan rahatsız olur, hatta bu duruma içerlemeye bile başlayabilirsiniz.

BEDEN FARKINDALIĞI ARTSIN
Seks hayatınızı mekanik yollarla canlandırmaya çalışmak yerine önce kendinize zaman ayırın; bedensel farkındalığınızı arttırın. Yeni seks pozisyonları öğrenmekten bahsetmiyorum! Hayatı, sezgileriniz, vücudunuz ve ruhunuz ile tecrübe etmeyi öğrenmek ve yaratıcı yönünüzü ifade edebilmekten bahsediyorum. Bedensel farkındalığınızı geliştirebildiğiniz zaman erotizmin canlılığını sürdürme şansınız da olur...

BEKLENTİLER REKABET ORTAMI YARATIYOR
Yıllar içinde beraberliğinizdeki monotonluk arttıkça "Onda ne buluyorum?" sorgulamasını yaparken "O bende ne buluyor?" sorusunu da atlamamak gerekiyor.

O halde "Neden birbirimizle evlendik?", "Birbirimize nasıl destek olabiliriz?" sorularının üzerinde de düşünmek lazım.

Çiftler gerçekçi olmayan beklentileri, sadece kendi doğruluğuna inanan tavırları, her şeyi istedikleri gibi yönlendirmeye çalışmaları ile ilişkileri rekabete çeviriyor.

DEĞİŞTİRME ÇABASI!
Karşınızdakini değiştirmek için mücadele edeceğinize, aynı mücadeleyi kendi karakterinizin, potansiyelinizin tamamını kullanabilmeyi engelleyen yönlerini değiştirmek için verebilirsiniz.

Sizin öncelikle üstlenmeniz gereken ilişkiyi değiştirmek ya da onarmak değil, kendi karekterinizin yıpratıcı olan bölümlerini değiştirmek ve onarmak olmalıdır.

Takıntılarınızı bırakabilmeye başladığınızda ilişkiyi ele alış şekliniz de değişmeye başlayacaktır.

Alıntı.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağrıyı, stresi, yenmek, Öneriler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzelliğiniz İçin Öneriler.. Düş Haber Arşivi 0 14 Eylül 2011 15:42
Mutsuzluğu Yenmek İçin Ruj Kişisel Gelişim 0 12 Eylül 2011 15:49
Uzun Ve Sık Kirpikler İçin Öneriler YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 16 Ocak 2010 14:12
Depresyon İçin Öneriler YapraK Ruh Sağlığı 0 28 Eylül 2009 20:52
Eviniz İçin Yaratıcı Öneriler! kaRa_kiZ Ah Kadınlar 0 25 Eylül 2009 10:24