IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Kasım 2011, 11:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Moralinizi Yükseltecek Değişiklikler




MORALİNİZİ YÜKSELTECEK DEĞİŞİKLİKLER
Evimiz ruh halimiz üzerinde büyük etki sahibi olduğuna göre, alternatif renkler, ışıklandırma ve kokular tekrar güneşe kavuşana kadar bizi rahatlatabilir.


Kışın soğuk ve ıslak günlerinde, çoğumuz kendimizi depresyonda, huzursuz ve kasvetli hissederiz. Ama evinizde yapacağınız birkaç ufak değişiklik bu düşüş halini sükunet ve rahatlığa bırakabilir.

Işık terapisi: Işık terapisi, basitçe her gün bir ışık kutusunun altında yarım saat oturmak anlamına geliyor. Okuyabilir, internette gezebilir ya da sadece oturup keyfini çıkarabilirsiniz. Psikiyatrist Dr. Alan Felix'e göre, ışık terapisi genel depresyon, dönemsel depresyon ve premenstrüel ruh hali değişikliklerine iyi geldiği kadar uyku düzensizliklerini de iyileştiriyor. Ayrıca hiçbir yan etkisi yok.

Ful spektrum ampuller: Eğer bir ışık kutusuna bütçe ayırmak istemiyor ama yine de sıcak gün ışığını içeride hissetmek istiyorsanız, tamamen spektrum kompakt florasan ışık ampulleri bir taşla iki kuş vurmanıza sebep olur. Az enerji harcamalarına rağmen güneş ışığına yakın sıcak ve beyaz bir ışık veririler. En uygun kullanım alanı en karanlık olan noktadır.

Kış kokuları: New York Times yazarı Chandler Burr, ruh halinizi değiştirmek için "Temiz, taze, parfüm gibi değil saf kokan" esanslar öneriyor. Bergamot, mandalina ve tatlı portakal gibi kokular... "Bunları kokladığınızda gülümsemezlik edemezsiniz "diyor, "sizi rahatlatıyor ve gevşetiyorlar".

Modunuzu renklendirin: İçerideyken ruh halinizi yükseltmek için bir başka alternatif de renkleri kullanmak olacaktır. Eğer duvarları boyamak kadar iddialı bir değişime hazır hissetmiyorsanız, yastık kılıflarını yenilemeyi ya da farklı bir halı almayı düşünebilirsiniz. Lambalar, vazolar ve diğer aksesuarlar da işe yarayacaktır. Peki hangi renkler neşe verir? Sarının keyiflendirici, uyarıcı ve pozitif duygulara sebep olduğu biliniyor. Alternatif olarak kırmızı, mor ve portakal rengi de enerji verecek sıcak ve zengin renklerdir.

Elbette bitkiler: Nergis zambağı ve nergis kış neşesini besleyecek çiçeklerdir. Nergis zambağının aşırı derecede canlı kırmızısı tüm odayı ve içindekilerin ruh halini değiştirmeye yetecek kadar iddialıdır. Nergisin hoş kokusu ve görünümü de suratınızda bir gülümsemeye sebep olacak güçtedir. Sıradan bir ev çiçeği bile odadaki havayı fazlasıyla değiştirecektir. Üstelik büyüyüp gelişmelerini izlemenin insanlara iyi geldiği kimi deneylerle kanıtlanmıştır.

Eğer soğuk havaların ruh halinize etkisine katlanamıyor iseniz, yalnız olmadığınızı unutmayın. Ve hemen derin bir nefes alın, kapıdaki baharın kokusunu duymuyor musunuz?
alıntı

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değişiklikler, moralinizi, yükseltecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlişkinin getirdiği değişiklikler. Sihir Ah Kadınlar 0 12 Kasım 2011 15:57
Doğum Sonrası Fiziksel Değişiklikler Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 08:06
Hotmail'de dev değişiklikler! Slipknot Windows 0 25 Eylül 2010 16:41