IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Temmuz 2012, 11:06   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
8 Adımda Liderlik




8 Adımda Liderlik



İş hayatında lider olabilmek aslında sanılanın aksine çok kolay. Sizde lider olabilmek istiyor ancak bu vasıflara nasıl sahip olunabileceğini bilmiyorsanız haberimizi daha dikkatli okuyun! 8 adım ile liderliğe adım atın!



Robert H. Rosen 1996 yılında yayınladığı İnsanları Yönetmek: İşletmeyi İçeriden Dışarıya Dönüştürmek başlığını taşıyan eserinde insanlara liderlik etmek için sekiz temel ilkenin gerekli olduğunu belirtiyor. İşte o sekiz ilke:

Vizyon. Liderler bütünsel resmi görür ve bu geniş perspektifi başkalarıyla birlikte dile getirirler. Böylelikle insanların çalışmalarını uyumlu ve çevik bir işletme içinde seferber ve koordine eden ortak bir amaç yaratırlar.

Güven. Güven olmazsa vizyon boş bir slogan haline gelir. Güven insanları bir arada tutar sağlam ve esnek bir kuruluş yaratır. Güven yaratmak için liderlerin kestirilebilir olması enformasyon ve yetkiyi paylaşması gerekir. Liderlerin amacı bir açıksözlülük kültürü oluşturmaktır.

Katılım. Bir kuruluşun enerjisi insanlarının katılım ve çabasından gelir. Liderin görevi bu enerjiyi serbest bırakmak işletmenin her kademesindeki insanları akılları ve yürekleriyle işe sarılma konusunda esinlendirmektir.

Öğrenme. Liderler kendilerini derin bir şekilde kavrama ihtiyacı içindedirler. Ömür boyu sürecek bir keşif süreci içinde güçlü ve zayıf yanlarını tanımak ve yeni koşullara uyum sağlamak zorundadırlar. Kuruluşları için de aynı şey söz konusudur. Kuruluşlar sürekli yeniliğe önayak olmalı ve liderler de çalışanları becerilerini ve ruhlarını yenileme konusunda teşvik etmelidir.

Çeşitlilik. Başarılı liderler çeşitliliğin gücünü ve önyargının zehrini bilirler. Kendi eğilimlerini tanır ve insanların farklılıklarının olumlu yönlerini takdir edecek bir ortam yaratmaya çalışırlar. Kuruluşlarında karşılıklı bir saygı kültürünün egemen olmasında ısrar ederler.

Yaratıcılık. Akıllı çözümlerin aşırı çalışmanın önüne geçtiği bir dünyada yaratıcılık hayati bir önem taşır. Liderler insanların yetenekleriyle yakından ilgilenirler onların güçlü yanlarına dayanır ve zayıf yanlarını dengelerler. Bağımsız meydan okuyucu düşünmeyi teşvik ederler ve insanların çabalarını kolaylaştıracak teknolojilere yatırım yaparlar.

Dürüstlük. Lider bir şeyi savunmalıdır. Bir yurttaş ve insan olarak hayatta neyin önemli olduğunu bilir ve içinde derinlemesine yer etmiş ilkelere göre davranır. Her akıllı liderin manevi bir pusulası bir yanlış ve doğru hissi vardır. İyi liderler iyi ahlakın iyi iş demek olduğunu bilirler.

Topluluk. Toplumsal yaşam karşılıklı yükümlülükler demektir ve en yüksek performansı esinlendirir. İnsanın komşusu ve hemşerisi için fazladan bir iş yapması doğası gereğidir ve olgun bir lider yönettiği kuruluşun topluma karşı sorumluluğuna önem verir. Aynı zamanda doğal çevreyi gözetmeyi de üstlenir.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, adımda, liderlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Liderlik Rolü Liaaa Kişisel Gelişim 0 23 Nisan 2012 03:20
Etik Liderlik Kalemzede Felsefe 0 09 Kasım 2011 09:36